Augustin Buzura, „o voce unică în literatura română”

„Augustin Buzura a fost un prozator de forţă, o voce unică în literatura română, scriitor născut, nu făcut, un caracter şlefuit în cele mai dense ipostaze de viaţă, a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, la o zi după moartea scriitorului.

„…A fost un prozator de forţă, o voce unică în literatura română, scriitor născut, nu făcut, un caracter şlefuit în cele mai dense ipostaze de viaţă: copil crescut într-un sat din Maramureş, student medicinist la Cluj, lucrător în mină, ziarist impetuos, apoi meşter în presa literară, scriitor care trudea responsabil pentru fiecare frază, pentru fiecare pagină, pentru fiecare carte. Romanele lui Augustin Buzura dau mărturie despre o epocă, ţin loc şi de disidenţă pentru o perioadă săracă în normalitate, personajele sale ating uneori adâncimi dostoievskiene. Literatura română s-a îmbogăţit cu cărţile lui Augustin Buzura, Academia Română a ales corect şi rămâne cu un nume care îi face cinste. Noi, contemporani cu Augustin Buzura, am pierdut un om, dar vom câştiga de câte ori îi vom citi opera” a transmis Lucian Romaşcanu. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: