PSD Suceava 2020

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Am negociat noile salarii care, practic,sunt cele vechi”

> …Cu excepţia primarului, care va avea un salariu mărit la nivelul de 13.050 de lei/lună, şi celor doi viceprimari, cu 11.060 de lei/lună > Cel mai mic salariu este cel al muncitorilor contractuali

Negocierile salariale de la Primăria Municipiului Suceava s-au încheiat, a anunţat, ieri, primarul Ion Lungu. În calitate de reprezentant oficial al angajatorului, şeful executivului a precizat că la discuţii au participat trei reprezentanţi ai Adunării Generale a Salariaţilor, precum şi cei ai sindicatelor de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Direcţia Poliţiei Locale.

„Am negociat noile salarii care, practic, sunt cele vechi, în aşa fel încât să putem aplica Legea salarizării începând cu data de 1 iulie. Am încercat ca în cadrul aceluiaşi fond de salarii, care nu se măreşte, acelaşi personal, să păstrăm salariile actuale la Primăria Suceava” a arătat Lungu.

Edilul-şef spune că, totuşi, s-a mai luat din veniturile salariaţilor de top, dându-se, în schimb, câte 100 de lei în plus angajaţilor cu contract de muncă individual.

„La ierarhia superioară s-au pierdut nişte bani, asta este realitatea. În schimb, în urma negocierilor pe care le-am făcut, am stabilit să dăm 100 de lei în plus la salariaţii contractuali, astfel încât să se apropie de celelalte salarii din Primărie” a reliefat ocupantul fotoliului administrativ din Areni.

Lungu spune că, de asemenea, s-a mers pe egalizarea salariilor personalului cu funcţii de conducere, din categoria angajaţilor cu contract individual de muncă, cu cele ale funcţiilor de conducere din categoria funcţionarilor publici. Astfel, şefii Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Direcţiei Generale a Domeniul Public vor avea, spre exemplu, remuneraţii similare celor de la Direcţia de Urbanism sau Direcţia Tehnică.

„Cu nimic nu se deosebeşte un director de la Piaţă sau de la Domeniul Public faţă de unul din Primărie. Ba dimpotrivă, de multe ori aceştia au mai multă treabă şi trebuie să stea mai mult pe teren, şi de Paşte, şi de Crăciun” a pus în vedere primarul.

În urma negocierilor, cel mai mic salariu este cel pentru muncitorii contractuali necalificaţi, respectiv unul de 1.550 brut pe lună, fără sporuri. Conform noii legi a salarizării unice, primarul Ion Lungu încasează 13.050 de lei/lună, iar cei doi viceprimari, Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, au câte un salariu de 11.060 de lei/lună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: