Titularizarea în învăţământ

69 de cadre didactice au absentat, iar 52 s-au retras din examen

Un număr de 69 de cadre didactice au absentat, miercuri, de la concursul de ocupare a posturilor/ catedrelor vacante/ rezervate din învăţământul preuniversitar, iar 52 s-au retras din examen.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a precizat, într-un comunicat de presă, că la concursul de ocupare a posturilor/ catedrelor vacante/ rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 628 de candidaţi din cei 697 înscrişi, iar 69 au absentat.

Anuţei a spus că, din totalul celor prezenţi, 52 s-au retras din examen, iar 576 au predat lucrări ce urma să fie trimise către centrele de evaluare.

Reamintim că acest concurs s-a desfăşurat miercuri, în cele două centre de examinare organizate la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava şi la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

Conform IŞJ Suceava, în sesiunea 2017 a concursului de ocupare a posturilor/ catedrelor vacante/ rezervate din învăţământul preuniversitar s-au înscris 114 candidaţi la învăţători, la educatori – 98, la disciplina limba şi literatura română – 90, la educaţie fizică şi sport – 67, la engleză – 49, la matematică – 38, la geografie – 25, la istorie – 22, la biologie şi la franceză câte 16 candidaţi, la religie ortodoxă – 12, la mecanică – 11, la alimentaţie publică, chimie, consiliere psihopedagogică şi educaţie muzicală – câte 9 candidaţi.

La concursul de ocupare a posturilor/ catedrelor vacante/ rezervate din învăţământul preuniversitar au fost scoase la concurs 564 de posturi didactice/ catedre vacante/ rezervate, din care 100 de posturi sunt rezervate şi 464 sunt vacante. Din totalul posturilor vacante, 82 sunt titularizabile, având o viabilitate de cel puţin 4 ani, iar 382 de posturi au o viabilitate mai mică de 4 ani. Din cele 82 de posturi cu viabilitate mai mare de 4 ani, 36 sunt în mediul rural şi 46 sunt în mediul urban.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: