Madonna a inaugurat un centru de pediatrie în Malawi

Vedeta americană Madonna a inaugurat la Blantyre un centru de pediatrie care a primit numele unuia dintre cei patru copii adoptaţi de artistă din Malawi, informează AFP. Unitatea de pediatrie Mercy James, a cărei construcţie a durat doi ani, dispune de trei camere de operaţii şi de 50 de paturi şi este primul astfel de centru din această ţară mică şi săracă din sudul Africii. Deschiderea acestei unităţi va dubla capacitatea de primire a copiilor bolnavi la spitalul Regina Elisabeta din Blantyre, al doilea oraş al ţării.

Însoţită de cei patru copii adoptaţi din Malawi şi în prezenţa preşedintelui ţării, Peter Mutharika, Madonna a dezvelit placa inaugurală a clădirii. Ulterior, s-a întâlnit timp de o oră cu tinerii pacienţi care aşteptau o intervenţie chirurgicală.

Cântăreaţa vizitează în mod regulat Malawi, unde în 2006 a creat fundaţia „Raising Malawi”, care oferă ajutor copiilor orfani din această ţară.

Vedeta în vârstă de 58 de ani a adoptat patru din cei şase copii ai săi, dintre care două gemene în luna februarie. Estere şi Stella, de patru ani, s-au alăturat celorlalţi doi copii asupra cărora vedeta a obţinut custodia, Mercy James şi David Blanda, ambii în vârstă de 11 ani. Adoptarea gemenelor, a căror mamă a murit şi al căror tată a aprobat adoptarea, a atras multe critici în Malawi, vedeta fiind acuzată că a scurtat procesul de adopţie, adesea extrem de laborios, folosindu-se de averea sa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!