„Luna Diasporei” debutează la 1 august, cu o întâlnire cu autorităţile judeţene

 > Programul cuprinde mai multe evenimente, între care „Sărbătoarea Diasporei” la Cacica sau un spectacol al copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate

 Consiliul Judeţean Suceava organizează şi în acest an programul „Luna Diasporei”, dedicat sucevenilor care sunt plecaţi la muncă în străinătate şi se întorc acasă în concediu pe perioada verii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a adresat o scrisoare deschisă sucevenilor din diaspora, în care îi invită la manifestările ce se vor derula pe parcursul lunii august.

„Luna Diasporei” debutează în data de 1 august, la ora 11, cu o întâlnire a sucevenilor din diaspora cu autorităţile judeţene la Palatul Administrativ.

Ulterior, programul cuprinde Târgul Meşterilor Populari din Muzeul Satului Bucovinean, pelerinaje la Suceviţa, dar şi cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului la Putna, Cacica sau Hagigadar, dar şi „Sărbătoarea Diasporei”, organizată la 15 august, la Cacica.

Totodată, sucevenii din diaspora sunt invitaţi la Festivalul Păstrăvului de la Ciocăneşti, la Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei, la Bucovina Rock Castle, la Sărbătoarea Muntelui din Masivul Rarău sau la Suceava Air Show.

De subliniat este că în program sunt prevăzute discuţii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, un spectacol al copiilor ce au părinţii la muncă în străinătate, o acţiune legată de copiii părinţilor plecaţi în străinătate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: