Exerciţii efectuate în vederea prevenirii unor situaţii neplăcute

> Sezonul estival înseamnă un aflux de turişti, iar situaţiile neprevăzute pot să apară oricând > Autorităţile sucevene nu le aşteaptă, ci se pregătesc pentru a le preveni sau pentru o intervenţie cât mai profesionistă

Venirea anotimpului cald aduce cu sine şi o creştere a numărului de turişti dornici să-şi petreacă zilele libere în răcoarea munţilor Bucovinei. Situaţii neprevăzute pot să apară oricând, iar exemple în acest sens au fost pe raza întregii ţări chiar pe parcursul acestui an. Tocmai de aceea, autorităţile sucevene nu aşteaptă astfel de situaţii, ci se pregătesc pentru o intervenţie cât mai profesionistă în cazul în care acestea ar putea avea loc. Tocmai de aceea, pe parcursul zilei de marţi, jandarmii din cadrul posturilor montane Frasin, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, plus lucrători ai Detaşamentului de Intervenţie Suceava „au efectuat un amplu exerciţiu de salvare-evacuare a persoanelor blocate în telescaunul situat în cadrul pârtiei «Şoimul»”. Potrivit datelor oficiale pe care le deţinem, echipele implicate în intervenţie au fost formate din câte cinci salvatori, fiecare dintre acestea având responsabilităţi diferite. Jandarmii montani au acţionat de pe piloni, de unde s-au lansat spre telescaun. „Salvatorii au montat un dispozitiv de coborâre pentru persoanele blocate în mijlocul de transport pe cablu, după care acestea au fost coborâte, pe rând, iar apoi preluate de membri echipei situaţi în partea de jos a telescaunului, care i-au direcţionat spre o zonă sigură” ne-a declarat slt. Nicoleta Andronic, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava. Şi asta pentru că, în cazul unor accidente, victimele sunt coborâte cu targa până la zona unde pot fi preluate de o ambulanţă.

Pentru ca echipele de salvare-evacuare să intervină rapid şi eficient, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, periodic, se planifică şi se desfăşoară acest tip de exerciţii. Pregătirea jandarmilor în domeniul montan se desfăşoară la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: