Aproape 700 de cadre didactice din judeţ susţin, azi, examenul de titularizare

 Aproape 700 de profesori din judeţul Suceava sunt aşteptaţi să susţină, astăzi, proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor/ catedrelor vacante/ rezervate din învăţământul preuniversitar.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în judeţ au fost validaţi 697 de candidaţi, care vor susţine testarea în cele două centre de examinare, unul la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, iar altul la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

Sursa citată precizează că la învăţători s-au înscris 114 candidaţi, la educatori – 98, la disciplina limba şi literatura română – 90, la educaţie fizică şi sport – 67, la engleză – 49, la matematică – 38, la geografie – 25, la istorie – 22, la biologie şi la franceză câte 16 candidaţi, la religie ortodoxă – 12, la mecanică – 11, la alimentaţie publică, chimie, consiliere psihopedagogică şi educaţie muzicală – câte 9 candidaţi.

Reamintim că la concursul de titularizare din acest an sunt scoase la concurs 564 de posturi didactice/ catedre vacante/ rezervate, dintre care 100 de posturi sunt rezervate şi 464 sunt vacante. Din totalul posturilor vacante 82 sunt titularizabile, având o viabilitate de cel puţin 4 ani, iar 382 de posturi au o viabilitate mai mică de 4 ani. Din cele 82 de posturi cu viabilitate mai mare de 4 ani, 36 sunt în mediul rural şi 46 sunt în mediul urban.

Rezultatele se vor afişa pe 18 iulie, iar înregistrarea contestaţiilor la IŞJ şi transmiterea acestora la centrele de evaluare vor avea loc în intervalul 18-19 iulie, rezolvarea contestaţiilor fiind programată pentru 20-24 iulie.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 25 iulie, iar repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minim 7 pe posturi didactice/ catedre vacante – publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare – va avea loc în data de 26 iulie a.c.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: