Atletism. Trei medalii pentru România la Campionatul European de Alergare Montană pentru juniori

Dorneanul Gabriel Bularda a câştigat aurul, iar Andrea Doroftei, de la CSM Suceava, argint cu echipa şi bronz la individual

La sfârşitul săptămânii trecute, la Kamnik în Slovacia, s-a desfăşurat a 16-a ediţie a Campionatului European de Alergare Montană. Performerul delegaţiei sucevene a fost juniorul Gabriel Bularda, care a câştigat competiţia juniorilor cu un timp de 47 de minute şi 7 secunde, pe distanţa de aproximativ 8,5 km (elevaţie 1035m). Medalie de argint a obţinut echipa de junioare a României formată din suceveanca Gabriela Andrea Doroftei, Alexia Hecico, Irina Alice Bordeanu şi Iulia Melinda Zudor, iar bronzul a fost cucerit de junioara Gabriela Andrea Doroftei de la CSM Suceava, cu un timp de 24 de minute şi 36 de secunde pe distanţa de 4,5 km (elevaţie 430m).

Echipa de juniori a băieţilor, formată din Gabriel Bularda, Peter Daniel Hermann, Cătălin Florin Tocilă şi Marius Sorin Turciu s-a clasat pe locul 4, în spatele echipelor Italiei, Turciei şi Franţei.

„Este un rezultat deosebit, care face cinste oraşului Vatra Dornei. Sper ca după acest titlu de campion european primarul din comuna Ciocăneşti, de unde este de loc sportivul Bularda Gabriel, să-l propună pentru titlul de cetăţean de onoare. Sper de asemenea ca Gabriel Bularda să fie recompensat cum se cuvine” a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Delegaţia României la Campionatul European de Alergare Montană de la Kamnik, Slovenia, i-a avut în componenţă şi pe antrenorii Silviu Casandra şi Erzilia Ţîmpău de la CSM Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!