Până la Sărbătorile de iarnă, la Suceava,

Se construiesc patru noi blocuri ANL

> Execuţia, demarată în urmă cu 1 an, a fost stabilită la 24 de luni, însă Primăria, care şi-a asumat introducerea utilităţilor, a rămas în urmă cu lucrările > „O să se termine blocurile, iar noi nu vom veni cu racordurile”, a atras atenţia primarul Ion Lungu factorilor responsabili

Cele 80 de noi unităţi de unităţi de locuit, construite în municipiul Suceava cu fonduri guvernamentale gestionate prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, ar putea fi gata la finele anului. Cel puţin aşa a dat asigurări constructorul, ieri, cu prilejul comandamentului tehnic de monitorizare a lucrărilor de investiţii de pe raza urbei reşedinţă de judeţ. Amplasamentul pe care sunt ridicate cele 4 blocuri ANL a fost predat firmei Victor Construct cu mai bine de un an în urmă, mai precis pe 16 iunie 2016. Este vorba despre o suprafaţă de teren de pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, lângă Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, acolo unde mai există blocuri ANL şi de locuinţe sociale. La acea dată, durata execuţiei a fost estimată la 24 de luni, însă edilul-şef Ion Lungu afirma că garsonierele şi apartamentele ANL ar putea fi terminate înainte de intrarea în iarna 2017-2018. Autorităţile locale sucevene s-au angajat la suportarea cheltuielilor cu realizarea reţelelor de utilităţi, în şedinţa de ieri constatându-se că, din acest punct de vedere, se înregistrează întârzieri. „O să se termine blocurile, iar noi nu vom veni cu racordurile”, a atras atenţia primarul Ion Lungu factorilor responsabili.

În zonă, în cartierul Obcini, Primăria are încă 80 de apartamente şi garsoniere. Recepţia a fost făcută la finele anului 2009, beneficiarii mutându-se în casă nouă în anul următor. În acelaşi perimetru au fost amenajate 40 de unităţi de locuit pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, o parte dintre acestea având destinaţia de locuinţe sociale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: