Cum a rămas PSD dezbrăcat

 Ca să demonstreze cât de odios devenise Guvernul Grindeanu, atotputernicul lider social-democrat Liviu Dragnea nu mai prididea să ne convingă cum prim-ministrul căzuse în capcana sistemului, cum la putere se aflau nu garnitura diriguitorilor pesedişti, ci binomul, statul paralel, cum decizia nu mai era la Palatul Victoria, ci la Florian Coldea, George Maior, la serviciile secrete, în spatele tuturora ascunzându-se, evident, odioşii securişti. Evident, securişti de rit nou sau fiii, nepoţii, până la a şaptea spiţă, deşi foştii securişti, după 27 ani de rezervă, erau cei mai mulţi oale şi ulcele, iar ceilalţi, cu zarurile prin parcuri. Doar unii chemaţi în ajutor de Ion Iliescu ar mai sta ei la butoane, dar nu-i caută nimeni… Noroc că noi nu ne mai speriem de astfel de îngroziri publice scoase de la naftalină ori de câte ori e nevoie de aruncat vina asupra altora.

Abia în noaptea instalării Guvernului Mihai Tudose am înţeles dedesubturile demersului baronului de Teleorman, lupta sa donquijotească cu statul paralel, cu sistemul, binomul, ofiţerii acoperiţi, cu justiţia politică, atunci când mi-am dat seama că la instalarea noului guvern PSD rămăsese în fundul gol: nu se mai vedea nici urmă de sistem, stat paralel, binom…, aşa că, dezbrăcat de armura statului paralel, de scutul şi lancea sistemului, adică fără minciuni acoperitoare, partidul se lăsase cu toate celea la vedere.

Au încercat măreţii lideri să se acopere cu măreţul lor program de guvernare, numai că la prezentarea în parlament a noii schiţe de program nu mai rămăsese mai nimic din gloria şi eternitatea celui vechi: deficitul bugetar se triplase în nici 6 luni, creşterea salariilor de 100% se micise la 25% şi fusese amânată, din două miliarde euro fonduri europene intraseră în ţară doar două milioane, cele 2% promise pentru apărare aveau 0 aranjamente şi contracte, reformele din administraţie, educaţie, sănătate erau tot la stadiul de vorbe…

Aşadar, acestea erau motivele pentru care măreţii patrioţi PSD-işti făceau spume la gură să ne convingă cât de grea e bătălia cu sistemul, cu statul paralel… Să nu vedem că în nici 6 luni de dezmăţ bugetar, eroicii luptători cu binomul rămăseseră fără bani, iar situaţia trebuia urgent rezolvată. Cum? Evident, nu cu războaie mediatice şi manipulatoare, că astea nu fac două parale, ci pe spatele bieţilor poporeni. Pe ei a căzut de fiecare dată măgăreaţa proastelor guvernări. Adică punând noi taxe şi impozite: taxa pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitarea investiţiilor, impozite pe avere, pe gospodărie… Uitaseră birul pe fumărit, gloaba pe vite, dijma pe brânză, uiumul pe albinărit, dajdia pe vinărit, darea pe cărăuşie…, dar mai bine să nu le dau sugestii.

Mai rămăseseră pe dinafară uzinele şi fabricile, câte s-au încăpăţânat să supravieţuiască hoţiei, numai că tot ce mai este industrie viabilă în portofoliul statului va trece în Fondul Naţional Suveran de Investiţii şi Dezvoltare, titulatură înşelătoare, menită să ascundă malversaţiunile financiare cu banii contribuabililor. Un fel de „Dormi liniştit! FNI lucrează pentru tine.” FNI-ul lui Vântu a lucrat atât de bine, că n-a mai rămas nici urmă de ban. De asemenea, Pilonul II de pensii va fi desfiinţat. Din acelaşi motiv.

N-a fost singurul motiv pentru care preşedintele le-a bătut obrazul: „Aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi… Stimaţi PSD-işti, ALDE-işti, UDMR-işti, în numele românilor, vă rog să terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară. Taxa de solidaritate…”. Şi-a închipuit, neamţ fiind, că, odată certaţi, noii diriguitori îşi vor lăsa deoparte propriile interese şi se vor apuca să guverneze pentru binele poporenilor.

Ţi-ai găsit. Continuă cu ale lor ca şi cum nici n-au auzit. Îşi răcise credulul preşedinte gura degeaba. Tot degeaba le arată dl Mircea Coşea şi alţii că sacul bugetar e aproape gol şi are prea multe găuri, că în câteva luni o luăm pe urmele grecilor lui Tsipras, căci au şi ei un Dragnea al lor. Cu deosebirea că măcar grecul e îmbrăcat şi se gândeşte la ai săi mai întâi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!