Aproximativ 7.800 de doze de vaccin hexavalent, repartizate Direcţiei de Sănătate Publică Suceava

Aproximativ 7.800 de doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea copiilor în vârstă de până la un an, au fost repartizate Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, acestea urmând să fie distribuite medicilor de familie din judeţ.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că cele aproximativ 7.800 de doze de vaccin vor acoperi necesarul pentru cea de-a doua jumătate a acestui an. „Această cantitate va acoperi bună parte din a doua jumătate a anului, noi sperăm tot trimestrul trei. Invităm medicii de familie să ridice, de la sediul nostru, în perioada imediat următoare, dozele necesare pentru imunizarea copiilor”, a precizat Cătălina Zorescu.

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor la vârstele de 2, 4 şi 11 luni şi este destinat imunizării acestora împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, hepatitei B şi a infecţiei cu haemophilus.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: