Rădăuţi

Final de sărbătoare

Manifestările dedicate Zilelor Municipiului Rădăuţi s-au încheiat, duminică noaptea, cu un foc de artificii, menit să pună pecetea pe un an care a trecut aşezându-şi semnul în istoria locală. Ca în fiecare an, rădăuţenii s-au putut bucura de prezenţa unor ansambluri renumite pentru măiestria conservării dansului şi portului popular. Muzică de petrecere, tombole pentru distracţia celor mici, mâncare pentru toate gusturile, veselie şi meşteri dispuşi să mai lase la preţ, anticari aşezaţi în parcul rădăuţean (cu dragostea prăfuită ridicată la preţ mare), megieşi, dar şi străini, toate au dat culoarea şi însemnătatea aşteptate.

Au participat ansamblurilor folclorice „Arcanul Bătrânesc”, din Frătăuţii Noi, „Bilcuţa”, din Bilca, „Ciobănaşul”, al Clubului Copiilor şi Elevilor din Rădăuţi, „Codrişor”, din Dorneşti, „Crenguţă de iederă”, din Republica Moldova, „Dor”, din Tulcea, „Dor străbun”, din Bilca, „Florile Bucovinei”, de la Casa de Cultură din Rădăuţi, „Folk Dance Constantinopolis”, din Grecia, „Kozaciok”, din Bălcăuţi, „Mărţişor”, din Ucraina, „Neolit”, din Serbia, „Rapsozii Iveştiului”, din Iveşti – Vaslui, „Sikharuli”, din Georgia, „Stejărelul”, din Vorona – Botoşani, „Străjăncuţa”, din Straja, „Trilişeşti”, din Iaslovăţ, Fanfara „Trompetele argintii”, din Drochia, Republica Moldova, şi Ansamblul @Ufuk Universitesi Halk Danslari Toplulugu” din Turcia. Organizatorii manifestării au fost Primăria Rădăuţi şi Casa Municipală de Cultură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: