Cinci medii de 10 în judeţul Suceava la admiterea în liceu

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat, luni, ierarhia la nivel judeţean pentru absolvenţii suceveni ai claselor a VIII-a, în vederea realizării admiterii acestora în învăţământul liceal de stat.

Astfel, în judeţul Suceava cinci candidaţi au media de admitere 10, trei candidaţi au media 9,99, un candidat are media de admitere 9,97, un altul are media 9,96, un altul – 9,95, un altul – 9,94, patru candidaţi au media 9,93, un candidat are media 9,92, alţi opt candidaţi au media 9,91, iar patru candidaţi au media de admitere 9,90.

La polul opus, cele mai mici medii de admitere sunt: 2,21, 2,17, 2,14, respectiv 2,04.

Cei cinci elevi care au încheiat clasa a VIII-a cu media 10 pe linie, obţinând nota maximă şi la Evaluarea Naţională, sunt: Gheorghe Găitan de la Şcoala Gimnazială Bosanci, Dănuţa Mihaela Gemănar de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Armand Viorel Ilaş de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Petra Elena Sauciniteanu de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava şi Lavinia Christiana Vultur de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.

În ierarhia la nivel judeţean pentru absolvenţii suceveni ai claselor a VIII-a figurează 6.046 de candidaţi.

Potrivit calendarului admiterii la liceu în anul şcolar 2017-2018, în perioada 3 – 6 iulie 2017, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completa opţiunile în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi. Absolvenţii de gimnaziu din alte judeţe vor completa fişele de înscriere la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicita înscrierea.

În acelaşi interval este prevăzută şi introducerea datelor din fişele de înscriere în baza de date computerizată (aplicaţia informatică computerizată).

În intervalul 4 – 7 iulie 2017, candidaţii şi părinţii vor verifica fişele editate de calculator şi vor corecta eventualele greşeli din baza de date, urmând să fie afişate listele corectate în aplicaţia informatică computerizată.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018 este prevăzută în data de 12 iulie.

În data de 13 iulie 2017, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate din unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ.

În perioada 13 – 17 iulie 2017 are loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: