Ţigări de contrabandă în valoare de peste 50.000 lei şi două autoturisme, confiscate de poliţiştii suceveni

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 50.000 lei şi două autoturisme au fost confiscate de poliţiştii suceveni în urma intensificării activităţilor investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Poliţia Judeţeană Suceava a informat că în acest weekend poliţiştii au organizat mai multe acţiuni punctuale şi au reuşit confiscarea a peste 100.000 de bucăţi ţigarete de contrabandă şi a două vehicule folosite la transportul acestora.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, vineri seara, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta a depistat într-un autoturism înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 21 de ani din comuna Breaza, în interior şi în portbagaj, 2.480 pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, fără documente legale.

Tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările în valoare de circa 27.280 lei şi autoturismul în valoare de 10.000 lei au fost confiscate.

De asemenea, sâmbătă, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea au identificat în autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Saravale, judeţul Timiş, cinci baxuri cu ţigări de contrabandă, ascunse în interiorul autoturismului şi în portbagaj.

„În urma verificărilor au fost identificate 2.450 pachete de ţigarete, în valoare de 24.500 lei, care au fost ridicate, dispunându-se şi confiscarea autoturismului, în valoare de 1500 de euro”, au precizat reprezentanţii IPJ Suceava.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „contrabandă”.

Poliţiştii suceveni au menţionat că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, ei acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

MIHAELA TCACIUC 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI