Sfântul ierarh Ioan Maximovici

„Deşi am murit, sunt viu şi vă voi ajuta mai mult decât am fost în viaţă”. (Sf. Ioan Maximovici)

Scriu aceste rânduri pentru că Dumnezeu m-a învrednicit să ajung în Catedrala unde se află sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Maximovici, „Bucuria celor necăjiţi”, din San Francisco (Statele Unite ale Americii), cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În aceasta catedrală am săvârşit Sfânta Liturghie împreună cu ierarhul locului, ÎPS Kyrill, Arhiepiscop de San Francisco şi America de Vest al Bisericii Ortodoxe Ruse din diaspora (ROCOR), împreună cu preotul slujitor Victor Tamaşag al Parohiei Ulma şi cu alţi preoţi şi diaconi. Cu această ocazie am dus daruri din partea noastră, o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev, o icoană cu chipul Sfântului pictată la noi, ouă încondeiate din Bucovina şi mai multe alte icoane. Drept care am primit în dar din partea Înalt Preasfinţitului Kyrill icoane şi părticele din sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Maximovici spre închinare şi venerare, pe care Înalt Preasfinţitul Pimen le-a aşezat pe data de 20 septembrie 2014 în Biserica Ulma, cu ocazia sfinţirii noului altar de vară din curtea Bisericii parohiale Ulma.

Despre Sfântul Ioan Maximovici

Sfântul Ierarh Ioan Maximovici este unul dintre cei mai mari sfinţi ai Bisericii Ortodoxe din secolul 20. S-a născut în anul 1896 în Ucraina de astăzi, a trecut în Împărăţia lui Dumnezeu în 1966. A avut o viaţă jertfelnică pentru Dumnezeu şi pentru aproapele. A fost Arhiepiscop de Shanghai, Paris şi San Francisco.

A săvârşit multe minuni în viaţa sa şi mai ales după viaţa sa. De aceea este numit Sfântul Ioan, noul făcător de minuni. A fost canonizat la 30 de ani după naşterea sa în Împărăţia Cerurilor de către Biserica Ortodoxă Rusă din Diaspora (ROCOR) şi se sărbătoreşte împreună cu Sfântul şi Slăvitul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Domnitorul Moldovei, în ziua de 2 iulie.

Este socotit ocrotitorul familiei, păzitorul celor ce călătoresc, dar şi hrănitorul săracilor şi tămăduitorul bolnavilor.

Avem bucuria de a avea părticele din Moaştele Sfântului Ioan Maximovici în bisericile din cuprinsul Parohiei Ulma. Drept pentru care vă invităm să ne rugăm şi să ne închinăm împreună Sfântului Ioan, noul făcător de minuni.

Pr. COSTEL LUCIAN CHIMIUC,

Parohia Ulma

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: