Expoziţia artistei plastice Luminiţa Bogdan-Johann va fi vernisată, miercuri, la Muzeul de Istorie din Suceava

Salonul Cafeteria al Muzeului de Istorie din municipiul Suceava va găzdui, miercuri, 5 iulie a.c., la ora 14, vernisajul expoziţiei artistei plastice Luminiţa Bogdan-Johann.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural „Bucovina”.

Expoziţia de la Muzeul de Istorie Suceava, care poate fi vizitată în intervalul 1 – 16 iulie a.c., etalează un număr de 25 de lucrări (acryl & ulei/pânză), realizate pe parcursul mai multor ani, dintre care o parte au fost prezentate publicului anul trecut, la Real Art Gallery, cu prilejul revenirii sale – după mai bine de trei decenii – pe simezele sucevene.

Artista expozantă, care lucrează în Germania de mai mulţi ani, a frecventat cursurile Şcolii Populare de Artă Suceava la începutul anilor ’80, unde i-a avut ca profesori pe Ion Mureşan şi Virgiliu Parghel.

La Suceava a expus în anii 1981 (la Galeria de Artă – Centru) şi 1982 (la IUPS şi Star Mod).

În anul 1984 a obţinut locul I la grafică la Festivalul Naţional „Cântarea României”.

În anul 2009 l-a cunoscut pe desenatorul, pictorul şi artistul fotograf Dieter Hiesserer, care i-a influenţat maniera de expresie plastică, determinând-o să treacă de la stilul clasic-modern la pictura abstractă.

A avut câteva expoziţii personale în Elveţia (Basel, 2009) şi în Germania (Bochum, 2012 şi Dusseldorf, 2013).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: