La Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion de la Suceava

Concerte de excepţie

Sute de suceveni au luat parte la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „Blues Con-Fusion”, ce s-a desfăşurat în perioada 29 iunie – 1 iulie, pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Dedicat iniţial memoriei lui Fani Adumitroaie, un nume important al mişcării de blues din România, „Blues Con-Fusion” s-a transformat în mod spectaculos dintr-un eveniment „in memoriam” într-un element din identitatea culturală suceveană, un eveniment cu însemnătate naţională, un fenomen regional comparabil cu festivalurile de gen din Europa.

De-a lungul timpului au participat invitaţi de marcă din aproape toate ţările europene şi din Statele Unite ale Americii, ce au propus o diversitate de genuri muzicale apropiate bluesului. Mai mult, mari bluesmani din lume au cântat pentru prima dată în România, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Blues Con-Fusion”.

Ediţia din acest an a adus în faţa publicului artişti din Marea Britanie, România, Serbia, Norvegia, Ungaria şi Austria, care au oferit până târziu în noapte concerte de excepţie.

Festivalul a debutat joi, 29 iunie, pe esplanada Casei de Cultură, unde A.G. Wienberger a lansat volumul „Singular”, după care evenimentele s-au mutat pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Acolo, timp de două seri au concertat Axis, Trans-Express, A.G. Weinberger, Andrei Cerbu & The Crossroads, Marius Dobra Band, Joe Rusi şi Matt Schofield.

„Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion este o poveste dincolo de un eveniment. S-a născut din pasiune, din spiritul muzicii, din recunoştinţa pe care prietenii lui Fani Adumitroaie, un bluesman al Sucevei, i-au adus-o după ce acesta s-a stins din viaţă. An de an, „Blues Con-Fusion” s-a transformat într-o manifestare a oraşului, cu mai mulţi participanţi, artişti şi public, şi în locaţii din ce în ce mai mari”, a precizat Bobby Stroe, directorul festivalului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: