Ambiţios proiect de cinstire a înaintaşilor

> Primăria Fălticeni îşi cinsteşte înaintaşii şi va realiza o alee de 1,5 kilometri, cu 60 de statui ale personalităţilor > Cătălin Coman: Suntem al treilea oraş din ţară ca număr de personalităţi

 Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, un proiect important al municipalităţii de cinstire a înaintaşilor.

El a spus că are în vedere un proiect ambiţios, extrem de util şi important. „Suntem un oraş cultural şi suntem pe locul trei în ţară ca număr de personalităţi”, a spus primarul.

Cătălin Coman a menţionat că este vorba despre un parteneriat între Consiliul Local Fălticeni şi Asociaţia „Strada Mare” din Fălticeni. „E vorba de realizarea unei alei a personalităţilor pe o lungime de 1,5 kilometri. Se doreşte amplasarea a 60 de statui, busturi ale personalităţilor oraşului, sub egida Memorialului Elitelor” a mai declarat Cătălin Coman.

El a precizat că statuile vor avea înălţimea la soclu de 2,5 metri, iar fiecare bust va fi de 1,05 metri.

Proiectul mai cuprinde două monumente, unul fiind închinat Marii Uniri din 1918, a completat primarul, care a menţionat că pe unul dintre monumente va fi înscris textul „Deşteaptă-te române, oriunde te-ai afla!” care aparţine lui Octavian Ştireanu.

Prezent la conferinţa de presă, Octavian Ştireanu a spus că a fost în studenţie în Fălticeni, iar acum, când a aflat de acest proiect, i-a atras atenţia magnitudinea şi semnificaţia lui şi consideră că ceea ce se va realiza la Fălticeni va fi un simbol pentru întreaga ţară.

Primul bust din acest proiect va fi al lui Nicu Gane şi se preconizează că va fi dezvelit în data de 24 ianuarie 2018.

Primarul Cătălin Coman a precizat că problema finanţării şi a avizelor pentru acest proiect este încă „una spinoasă”. „Primăria a alocat o sumă iniţială pentru proiect. Odată început, va genera efervescenţă”, a spus primarul.

El a mai declarat că este evident că acest proiect nu se poate finaliza în unul sau doi ani, dar că prin demararea proiectului, de Fălticeni se va vorbi la superlativ în toată ţara.

„Cred că avem resursa financiară necesară pentru realizarea a trei busturi în acest an. Sperăm să găsim resurse pentru a continua proiectul”, a declarat Cătălin Coman.

Primarul a mai declarat că s-au înscris în concurs 30 de sculptori care intenţionează să realizeze busturile personalităţilor fălticenene.

„Comanda va fi dată după ce se va organiza o comisie şi se va decide”, a spus Coman. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: