„Flutur este singurul lider PNL care pune mizele Bucovinei deasupra interesului personal”

> Îmi doresc un lider regional cu determinarea lui Gheorghe Flutur, cu bunele intenţii ale lui Ioan Stan şi cu capacitatea de dialog a lui Cătălin Nechifor, afirmă Dan Ioan Cuşnir, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a declarat, joi, seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV, comentând primul an din noul mandat al preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că acesta dovedeşte că pune interesul judeţului Suceava, al Bucovinei, deasupra interesului personal. „Trebuie să recunosc că avem, cel puţin aparent, un altfel de Gheorghe Flutur, faţă de cel din perioada 2004-2012 care schimba peste noapte toţi directorii de descentralizate, de şcoli şi de grădiniţe doar pentru aşa-zisa depesedizare a ţării”, a spus Cuşnir.

El a spus că, pentru el, Gheorghe Flutur din perioada 2008-2012 este definit de afirmaţia sa: „Afară cu şobolanii roşii din Consiliul Judeţean”, fapt care l-a determinat să intre în politică, să candideze pentru Consiliul Judeţean, pentru ca nimeni, niciodată să nu mai spună aşa ceva.

Cuşnir a remarcat că Gheorghe Flutur din 2008-2012 avea doar mize personale, dar că acum vrea să dezvolte brandul Bucovina. „Gheorghe Flutur din 2016-2017 pare să nu mai aibă mize personale, ci doar să încerce să-şi pună amprenta pe dezvoltarea unui brand de zonă şi de ţară, brandul Bucovina, ceea ce este foarte bine”, a spus liderul social-democrat sucevean.

El a remarcat acţiunile în interesul Bucovinei din acest mandat.

„Să ne aducem aminte de discursul bun, patriotic, din Parlamentul vienez, de eforturile depuse pentru trenul Suceava-Cernăuţi, de continua-rea dezvoltării aeroportului, începută de Gheorghe Flutur şi de Cătălin Nechifor. Aeroportul este cel mai bun exemplu de ce se poate realiza când avem proiecte comune, indiferent de culoarea politică. Un alt exemplu, drumul Suceava-Iaşi, proiect început de Cătălin Nechifor, continuat de Gheorghe Flutur, dar şi Cetatea de Scaun sau Muzeul de Istorie”, a spus Cuşnir.

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava a arătat că i-ar sugera lui Gheorghe Flutur să nu mai capitalizeze singur plusurile de imagine, amintind că la Viena a fost singur şi nu cu o echipă, sau că încearcă să fure starturile, menţionând că atunci când împreună cu senatorul PSD Ioan Stan pregăteau vizita lui Sevil Shhaideh la Suceava, domnul Flutur s-a grăbit să anunţe el primul.

„A încercat să fure startul chiar dacă a menţionat că a discutat cu Ioan Stan”, a spus Cuşnir, care i-a mai spus că nu recunoaşte când greşeşte, cum a fost cu participarea, fără rezultate, la târgul de la München, subliniind că nu toate participările la târguri au rezultate, dar că lipsa lor trebuie recunoscută.

„Prefer să colaborăm cu oricine, şi cu domnul Flutur, pentru binele judeţului”, a spus liderul social-democrat sucevean, care a recunoscut că Gheorghe Flutur are şi calităţi.

„În momentul când a văzut că este spre binele Sucevei, domnul Flutur a anunţat că va sprijini o dezbatere a arhitecţilor privind dezvoltarea urbanistică a Sucevei. Sau în secunda 1 când a văzut un proiect bun de unire a Sucevei cu Dragomirna pentru biciclişti, imediat i-a pus pe colaboratorii săi să caute soluţii şi variante”, a spus Cuşnir.

El a arătat că are speranţa că, împreună, trebuie încercat să se ajute unii pe alţii, indiferent de culoarea politică, pentru a dezvolta şi promova Bucovina.

„După primul an al celui de-al doilea mandat, Gheorghe Flutur cred că este incomparabil liderul PNL, cu viziune şi cu privire de ansamblu, spre deosebire de Ion Lungu şi de toţi ceilalţi lideri locali şi naţionali. Pare a fi singurul lider PNL care pune mizele partidului şi ale Bucovinei deasupra mizelor sale personale. Este capabil să deconteze negativ pe imaginea sa politică, dar cu efecte pozitive pentru Suceava”, a spus Dan Ioan Cuşnir.

El a spus că este păcat că Gheorghe Flutur nu s-a implicat în conducerea naţională a PNL şi s-a ajuns ca liderul partidului să o trimită pe Raluca Turcan să vorbească în numele partidului în Parlament pentru că el nu este membru al Parlamentului.

Dan Ioan Cuşnir a făcut şi un portret al liderului regiunii pe care şi l-ar dori. „Eu unul mi-aş dori un lider de judeţ şi de regiune cu determinarea şi puterea de muncă ale lui Gheorghe Flutur, dar şi cu bunele intenţii ale lui Ioan Stan şi cu bunul-simţ şi capacitatea de dialog ale lui Cătălin Nechifor”, a spus Cuşnir.

El a mai declarat că este păcat că realizările lui Gheorghe Flutur nu sunt pe măsura potenţialului pe care îl are. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: