Oferta educaţională a USV, cea mai generoasă din ultimii ani

> 1.715 locuri bugetate şi 2.350 de locuri cu taxă la admiterea din acest an de la USV pentru programele de licenţă şi masterat > Înscrierile încep pe 10 iulie

 Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava organizează, în perioada 10 – 28 iulie 2017, prima sesiune de admitere din acest an, instituţia de învăţământ superior punând la dispoziţie 1.715 locuri bugetate şi 2.350 de locuri cu taxă pentru programele de licenţă şi masterat, cursuri de zi. Potrivit ofertei de şcolarizare pentru anul universitar 2017 – 2018, numărul locurilor scoase la concurs este mai mare decât în anii precedenţi.

Astfel, pentru studiile de licenţă, la forma de învăţământ la zi, sunt scoase la concurs, pentru cele 42 de specializări, 1.175 de locuri bugetate, dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie romă, 150 sunt alocate românilor de pretutindeni şi 45 sunt destinate elevilor din Ucraina; 410 locuri sunt cu taxă.

De asemenea, la studiile universitare de licenţă sunt promovate 580 de locuri la forma de învăţământ la distanţă (ID), repartizate pe 9 programe de studii.

În ceea ce priveşte studiile de masterat, acestea sunt structurate pe 38 de specializări, la admiterea din acest an fiind 540 de locuri bugetate (dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie romă, 151 sunt alocate românilor de pretutindeni), iar 940 de locuri sunt cu taxă.

Totodată, USV scoate la concurs, însă în sesiunea din toamnă, la doctorat, 35 de locuri fără taxă, dintre care 17 cu bursă şi 18 fără bursă, precum şi 94 de locuri cu taxă.

Oferta educaţională din acest an a universităţii include şi 410 locuri, cu taxă, pentru cele 11 programe de conversie profesională şi 1.300 de locuri pentru cele 7 programe de formare continuă.

Potrivit Calendarului de admitere pentru studiile universitare de licenţă şi masterat, înscrierile pentru prima sesiune au loc în perioada 10-19/20/21 iulie, fără sâmbătă şi duminică, urmând ca probele de concurs să se desfăşoare în zilele de 20 şi 21 iulie. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 21 iulie, iar depunerea contestaţiilor pentru data de 22 iulie, între orele 08.00 – 12.00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 24 iulie, urmând ca înmatriculările să se desfăşoare între 24 şi 28 iulie, pe 28 iulie fiind afişate şi rezultate finale.

De asemenea, candidaţii cu diplomă de bacalaureat/licenţă obţinută în Republica Moldova se pot înscrie pentru admiterea din acest an de la USV în perioada 17-24 iulie, fără sâmbătă şi duminică, probele urmând să aibă loc pe 24 şi 25 iulie. Afişarea rezultatelor este programată în 25 iulie, depunerea contestaţiilor în data de 26 iulie, între orele 08.00 – 12.00, iar afişarea rezultatelor după contestaţii pe 26 iulie. Înmatriculările vor avea loc între 25 şi 28 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 28 iulie.

Conform regulamentului de admitere la USV, cu excepţia Facultăţilor de Educaţie Fizică şi Sport şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde candidaţii vor susţine probe de aptitudini în vederea admiterii, la toate celelalte facultăţi din cadrul USV admiterea se face exclusiv pe baza mediei de la examenul de Bacalaureat şi a unei note obţinute la o probă scrisă din cadrul examenului maturităţii, în funcţie de facultate.

Informaţii despre Admiterea 2017 de la USV pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro.

MIHAELA TCACIUC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: