În pieţe publice şi la manifestările din judeţ

Corturi de prim ajutor la caniculă

> În Suceava, pe esplanada Casei Culturii, punctul de prim ajutor este deservit de paramedici şi voluntari ISU, iar celor care au solicitat li s-a luat tensiunea arterială şi au primit şi câte un pahar cu apă rece

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a identifica riscurile şi a stabili măsurile care se impun în perioada cu temperaturi atmosferice deosebit de ridicate. Pe fondul Codului roşu de temperaturi extreme, anunţat la nivel naţional, generalul de brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, a declarat că în judeţ „cu siguranţă va fi depăşit pragul de 37 de grade Celsius”. În aceste circumstanţe, Ion Burlui consideră că necesară este luarea de măsuri de protejare a populaţiei, atât a celei din mediul urban, care va participa la diverse manifestări de weekend, cât şi a celei din mediul rural, sătenilor recomandându-li-se să nu iasă singuri pe ogoare. Conform şefului ISU, în intervalele cu temperaturi ridicate cresc riscurile de înec, de incendii de vegetaţie uscată şi în fondul forestier, inclusiv ca urmare a agenţilor economici exploatatori, culegătorilor de fructe şi a turiştilor care fac foc în pădure. În cazul în care va fi secetă hidrologică, ISU va interveni la alimentarea cu apă a populaţiei şi crescătorilor de animale, dar şi la eliminarea efectelor preconizatelor vijelii. „Se impune ca în pieţele publice din mediul urban, precum şi în locaţiile cu festivităţi şi cu public numeros, să se amenajeze corturi de prim ajutor”, a precizat generalul de brigadă Ion Burlui.

Unul dintre acestea fost plasat pe esplanada Casei Culturii din municipiul Suceava, punctul de prim ajutor fiind deservit de paramedici şi voluntari care au urmat cursuri de specialitate, precum şi de o autospecială dotată cu echipamente medicale de intervenţii în situaţii de acest gen. Sucevenilor care au trecut pe la cort li s-a luat tensiunea arterială, aceştia fiind serviţi cu câte un pahar cu apă rece. Potrivit celor declarate de personalul medical, la orele prânzului nu se înregistraseră cazuri grave.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: