Grup de israelieni oaspete al Sucevei

Un grup de israelieni, însoţit de rabinul Iosif Wasserman, care participă în acest an la acţiunea „Marşul vieţii”, a vizitat mai multe obiective din municipiul Suceava şi a fost primit de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus că a primit, miercuri, un grup din Israel, împreună cu rabinul Iosif Wasserman şi prof. Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreieşti Suceava.

Potrivit acestuia, grupul a vizitat Sinagoga din Suceava, Muzeul Satului Bucovinean şi Cetatea de Scaun a Sucevei.

 El a spus că a mulţumit comunităţii evreieşti pentru aportul la dezvoltarea zonei, arătând că în urmă cu 80 de ani, doar în municipiul Suceava populaţia evreiască era de peste 20%, fiind o comunitate activă. „Am prezentat date şi câteva obiective care merită vizitate în judeţul Suceava: sinagogile de la Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Siret, cimitirele evreieşti, cel mai vechi fiind cel din Suceava din secolul XV”, a spus Flutur.

El a adăugat că la Muzeul Satului Bucovinean, grupul a apreciat frumuseţea arhitecturii locale şi a dotărilor de aici, iar în încheiere a vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei, unde cei care au mai vizitat-o au fost plăcut surprinşi de modul în care a fost reabilitată, având cuvinte de apreciere faţă de cum arată acest obiectiv.

 „I-am invitat să revină şi să stea mai mult timp aici, pentru a cunoaşte mai bine judeţul Suceava şi Bucovina. Rabinul Iosif Wasserman şi preşedintele Comunităţii Evreieşti Suceava, prof. Sorin Golda, au transmis mulţumiri autorităţilor judeţene şi locale pentru sprijin şi au promis că, în perioada următoare, vor promova obiectivele din judeţul Suceava pentru a veni aici cu mai multe grupuri, pentru mai multe zile”, a spus Flutur.

Rabinul Iosif Wasserman, care a însoţit grupul, este preşedintele Fundaţiei pentru promovarea Iudaismului român în Israel pe tema acţiunii „Marşul vieţii”. El este iniţiatorul „Marşului vieţii”, menit să rememoreze pogromurile din Dorohoi şi Iaşi şi să comemoreze Holocaustul.

Prima acţiune a „Marşului vieţii” a fost organizată în anul 2005. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: