Panouri informative în Cheile Moara Dracului

Rezervaţia naturală Cheile Moara Dracului are noi îmbunătăţiri – trei panouri informative care vor ghida turiştii să parcurgă traseul: Oraşul Câmpulung Moldovenesc (620m) – Pârâul Valea Caselor – Pârâul Moara Dracului – Popii Rarăului (1628m) – Şaua Ciobanilor (1550m) – cabana Rarău (1520m) – traseu marcat cu cruce roşie. Aceste îmbunătăţiri vin după amenajarea podeţului din aceste chei, în anul 2016. Cheile Moara Dracului este o rezervaţie geologică şi morfologică monument al naturii. Cheile sunt tăiate în dolomite triasice pe o lungime de aproape 100 m, cu o lăţime de numai 4-5 m, în unele sectoare.

Primul panou, de bun venit, oferă detalii despre traseu atât în limba română, cât şi în engleză. Mici informaţii privind parcurgerea cheilor întregesc acest prim panou.

Un alt panou este amplasat chiar în chei şi invită turiştii să descopere povestea nescrisă a muntelui cu urmele fosilelor din era mezozoică (în urmă cu 251 milioane de ani), ce se pot observa, pe alocuri, în pereţii cheilor sau ai blocurilor dislocate. Dar şi spectacolul apei, care pe timp de furtună huruie ca o moară, scobind în pereţii stâncii şi lăsând în urmă surplombe şi marmite.

Ultimul panou este amplasat în Şaua Ciobanilor. El oferă turiştilor informaţii despre traseu, dar şi despre spectacolul cheilor de la poalele muntelui Rarău.

Panourile au fost realizate şi amplasate de către voluntarii Fundaţiei Speologice „Club Speo Bucovina” în cadrul proiectului Povestea cheilor de la poalele muntelui Rarău, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava.

Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

Rugăm, pe această cale, turiştii care vor trece prin zona respectivă să nu distrugă aceste panouri informative şi să protejeze natura. (Ing. Vasile OŞEAN, director executiv APM Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: