Gheorghe Fluture

Trenul Suceava-Cernăuţi şi retur ar putea fi funcţional în mai puţin de o lună

> Controlul vamal se va face în mers

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că trenul Suceava-Cernăuţi şi retur ar putea fi funcţional în mai puţin de o lună, din punctul de vedere al autorităţilor din România. Flutur a spus că în cursul zilei de mâine se continuă discuţiile cu reprezentanţii Vămii şi ai Poliţiei de frontieră pentru a se stabili un calendar. „A rămas tren dimineaţa, în intervalul 7-10 Suceava-Cernăuţi şi în acelaşi interval, Cernăuţi-Suceava, iar seara de la 19-22, în sens invers, astfel încât, în fiecare zi, un om din Suceava să poată merge la Cernăuţi”, a spus Flutur.

El a arătat că întreaga distanţă ar urma să fie parcursă în două ore, cu vama făcută din mers şi transbordare la Vadu Siret. „Asociaţiile de turism ar trebui imediat să vină să ne organizăm în Gara Burdujeni pentru a perfecta trasee turistice pentru cei din regiunea Cernăuţi care vor să vadă sudul Bucovinei”, a spus Flutur.

El a estimat că trenul ar putea fi pus în funcţiune în scurt timp. „Din punctul nostru de vedere trenul ar putea fi inaugurat în maximum o lună de zile. Nu ştiu dacă alte restricţii ar avea ei. Transbordarea urmează să se facă în Vadu Siret, vameşii şi poliţia de frontieră se vor pune marţi de acord”, a spus Flutur.

El a arătat că un tren similar, Ucraina-Polonia, dinspre Liov spre Polonia, este de succes şi are 500 de călători zilnic, tot pe 80 de kilometri, fiind rentabil. Mulţi îşi vor face calcule dacă nu e mai convenabil cu trenul decât cu maşina şi să stai atâtea ore în vamă, cât timp avem doar un singur punct de trecere rutier la Siret”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Flutur a declarat săptămâna trecută că preţul unui bilet pe acest traseu ar urma să fie de aproximativ 5 euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: