Materiale digitale educaţionale premiate la #Digitaliada

> Profesorul Ovidiu Huţuleac, de la Şcoala Gimnazială Stroieşti, câştigător al unei menţiuni pentru materialul „Noţiuni de trigonometrie”

 Au fost desemnaţi câştigătorii #Digitaliada, concurs de materiale digitale educaţionale care încurajează crearea de conţinut original şi open source care poate fi utilizat în procesul de învăţare. Concursul are loc anual şi se adresează în principal cadrelor didactice din orice şcoală din România, dar şi tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze şi să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline şcolare din ciclul gimnazial.

După cum se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei, premiul I (laptop şi cameră foto) a fost câştigat de Rareş Tohănean, cu materialul „Lecţii video introductive în matematica de clasa a V-a”. Premiul II (laptop) a revenit Didinei Botgros, profesor la Şcoala Gimnazială Sf. Varvara, din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru materialul „Universul” (geografie). Premiul al III-lea (cameră foto) a fost acordat lui Constantin Ferşeta pentru aplicaţia „Kidibot”, un material multidisciplinar care îmbină limba română şi TIC.

Printre cei care au fost premiaţi cu menţiuni (câte o tabletă) se numără şi Ovidiu Huţuleac, profesor la Şcoala Gimnazială Stroieşti din judeţul Suceava, pentru materialul „Noţiuni de trigonometrie”. Aplicaţia premiată a prof. Ovidiu Huţuleac este realizată prin combinarea programelor eXeLearning şi GeoGebra, cu mici adaptări realizate cu ajutorul limbajului HTML, şi vizează predarea noţiunilor de trigonometrie prevăzute de programa şcolară la clasa a VII-a. Softul a fost construit plecând de la ideea că cei mai mulţi dintre elevii de azi fac parte din generaţia nativilor digitali, ei simţindu-se confortabil şi extrem de deschişi în faţa tehnologiei.

Competiţia s-a desfăşurat pe platforma online Digitaliada.ro în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017. În concurs au fost înregistrate 134 materiale educaţionale, dintre care 114 au fost validate ştiinţific.

„Am fost plăcut surprins să constat că, în ciuda condiţiei destul de ingrate a dascălilor din ziua de azi, există o mare dorinţă a celor mai mulţi de a se perfecţiona şi, mai ales, de a aduce mijloacele IT în procesul de predare-învăţare. Această uniune va fi sigur viitorul şcolii” a declarat prof. dr. univ. Radu Gologan, preşedintele juriului.

În cadrul concursului s-a acordat şi un premiu de popularitate, decis prin votul cititorilor, care au avut posibilitatea să acorde steluţe (de la 1 la 5) fiecărui material propus. Pe primul loc s-a clasat materialul „Materii prime şi materiale din lut-ceramică”, propus de Adina Tulceanu, din Constanţa. Premiul este un laptop performant cu o valoare de aprox. 1200 de euro.

Juriul care a ales câştigătorii a fost format din: prof. dr. univ. Radu Gologan, preşedinte al Societăţii Române de Matematică şi coordonator al lotului olimpic de matematică (preşedintele juriului); prof. dr. univ. Dragoş Ciuparu, profesor universitar la Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie din cadrul Universităţii Petrol – Gaze din Ploieşti; dr. Ciprian Fartuşnic, director general Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei; Stelian Muscalu, redactor prezentator al emisiunii „Business Club”, Digi 24; Amalia Fodor, director executiv Fundaţia Orange. (A.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI