Suceava

Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Hanul Domnesc

Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită la Suceava, pentru al cincilea an consecutiv, azi, 24 iunie, de la ora 14.00, în curtea Hanului Domnesc. Evenimentul este organizat de iaBucovina, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, secţia Etnografie.

Fondatorul asociaţiei iaBucovina, Magda Grădinariu, a precizat, ieri, într-un comunicat de presă, că Asociaţia Culturală Scherzo dell’Art va susţine, în cadrul evenimentului, un recital de flaut şi pian, iar artişti locali vor organiza diverse ateliere. Astfel, Simona Covaliu va prezenta păpuşile DidoDede, iar Cristina Iacob îi va ajuta pe participanţi să picteze tricouri „cu elemente bucovinene”.

„Ca în fiecare an, ne vom admira iile, noi sau vechi, cu posibilitatea de a savura un pahar de vin Domeniile Sâmbureşti şi apă Aqua Carpatica, povestind împreună despre simbolistica din broderiile cămăşilor bucovinene. Iar, pentru că le vom marca cum se poate mai frumos, Sânzienele vor veni cu daruri mai ales pentru sărbătoriţi. Să aveţi iile cu voi, frumoşilor! Nu care cumva să supărăm Ielele” a transmis Magda Grădinariu.

Intrarea este liberă. (MIHAELA TCACIUC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: