Până la 15 iulie

Actualizarea planurilor locale de combatere a ţânţarilor

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că instituţia a transmis adrese primăriilor din judeţ în care solicită ca până pe 15 iulie 2017 să-şi actualizeze planurile locale de combatere a vectorilor.

Zorescu a spus că actualizarea planurilor locale de combatere a vectorilor trebuie realizată cu respectarea instrucţiunilor transmise de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), care recomandă ca, la acţiunile de combatere a ţânţarilor, cuprinse în planurile respective, să se utilizeze substanţe chimice active pentru specia Aedes albopictus.

Ea a mai arătat că, potrivit instrucţiunilor INSP, acţiunile de combatere a ţânţarilor trebuie să se desfăşoare în zone cunoscute a fi locuri de înmulţire a ţânţarilor, cum ar fi parcurile, zona lacurilor, cimitirele, depozitele de anvelope, parcările pentru tiruri etc.

Medicul epidemiolog a precizat că ţânţarul din specia Aedes albopictus ar putea fi vector pentru anumiţi patogeni, cum ar fi virusul West Nile, virus ce poate constitui un potenţial factor declanşator al unor boli, inclusiv al unor tipuri de meningită. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: