Şapte producţii realizate de Teatrul Municipal „Matei Vişniec” în prima sa stagiune

Directorul Teatrului Municipal „Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc, a apreciat, ieri, într-o conferinţă de presă, că prima stagiune a instituţiei teatrale sucevene se încheie „cu succes”, ultima din cele şapte producţii ale stagiunii urmând să aibă premiera în data de 25 iunie.

Steiciuc a spus că prima stagiune a celui mai tânăr teatru de stat din România, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, se încheie cu trei spectacole consecutive, respectiv „Un playboy de peste deal”, în regia Antonellei Cornici, a cărui premieră are loc în data de 25 iunie, fiind programată o nouă reprezentaţie şi în data de 26 iunie, iar ultimul spectacol al stagiunii „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, în regia lui Alexander Hausvater, va avea loc în data de 27 iunie a.c.

Ea a mai spus că, din vara anului trecut, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava s-au montat şapte spectacole: „Cărţile“, de Horia Gârbea, în regia lui Octavian Jighirgiu – spectacol interactiv urban; „Trenul de noapte”, de Ioan Groşan, în regia lui Octavian Jighirgiu – spectacol pentru spaţii neconvenţionale (gări şi spaţii industriale dezafectate); „Singură în faţa dragostei şi a morţii”, de Dario Fo, regia Andrei Munteanu; „Tigrul din oraşul nostru”, de Gianina Cărbunariu, regia Bobi Pricop; „Zadarnicele chinuri ale dragostei”, după William Shakespeare, regia Alexandru Bogdan; „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, de Tankred Dorst şi Ursula Ehler, după o nuvelă de Miguel de Unamuno, în regia lui Alexander Hausvater; „Un playboy de peste deal”, de John Millington Synge, în regia Antonellei Cornici.

Directorul Teatrului Municipal „Matei Vişniec” a reamintit colaborarea instituţiei cu regizori de mare calibru şi cu echipele de producţie: Adrian Damian, Maria Miu, Raluca Alexandrescu, Alina Dincă Puşcaşu, Lucian Moga, Mircea Kiraly, Eranio Petruska, Victoria Bucun, Alex Cozlac, Şerban Ursachi.

Steiciuc a mulţumit trupei de actori pentru munca extraordinară din această primă stagiune, ca şi echipei tehnice, cea din spatele cortinei şi a reflectoarelor, care face posibilă desfăşurarea în condiţii deosebite a spectacolelor.

„Numitorul comun al tuturor acestor talentaţi colaboratori ai noştri este trupa de actori ai Teatrului «Matei Vişniec». Lor trebuie să le urăm acum, la final de primă stagiune, La mulţi ani! Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Cristina Florea, Delu Lucaci, Cosmin Panaite, Cătălin Ştefan Mîndru, Sergiu Moraru, Bogdan Amurăriţei şi Bogdan Cantauz. Mulţumim actorilor colaboratori Alexandru Marin, Horia Andrei Butnaru, Ionuţ Cornilă, Dumitru Năstruşnicu” a spus Steiciuc, adăugând că aplauze merită şi echipa tehnică formată din Sebastian Raţiu, în calitate de coordonator, Vili Duţu, Cornel Angelescu, Ioan Zlei, Liviu Rusu, Dan Chirilă şi Aurica Bertea.

Ea a precizat că trupa teatrului sucevean a fost invitată la Festivalul de teatru pentru tineret de la Iaşi, la Festivalul de teatru de la Buzău, dar a susţinut spectacole şi în turneul organizat la Rădăuţi, Fălticeni, Siret şi Gura Humorului, adăugând că în 2018 trupa teatrului este invitată în Franţa şi în Republica Moldova.

Steiciuc a subliniat că pentru stagiunea următoare trupa Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava a depus aplicaţii la festivaluri de profil din ţară, fiind selectată deja pentru a susţine spectacole la Oradea, Brăila şi Piatra Neamţ.

Ea a mulţumit publicului pentru participarea la spectacolele teatrului sucevean, arătând că la prima ediţie a manifestării Zilele Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava au participat aproximativ 5000 de spectatori. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: