La Spitalul Judeţean Suceava

CJ Suceava investeşte circa 500.000 euro pentru înfiinţarea unei secţii de îngrijiri paleative

Consiliul Judeţean Suceava va investi circa 500.000 de euro pentru înfiinţarea unei secţii de îngrijiri paleative la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a anunţat, ieri, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus că în şedinţa Consiliului Judeţean de săptămâna viitoare va fi supusă aprobării o rectificare bugetară pentru realizarea acestei investiţii, dar şi pentru achiziţionarea unor aparate medicale.

Secţia de îngrijiri paleative va fi amenajată într-una dintre clădirile Spitalului Vechi şi va avea 25 de paturi.

„Este o secţie extrem de necesară pentru bolnavii incurabili. Acum dăm drumul la studiul de fezabilitate şi la expertiza tehnică şi alocăm bani pentru dotările aferente” a spus Flutur.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, la rectificarea bugetară se vor aloca fonduri şi pentru achiziţionarea unui mamograf de ultimă generaţie şi a unui osteodensitometru performant, dotări în valoare de un milion de lei, din care 500.000 de lei au fost alocaţi de Primăria municipiului Suceava.

Prin rectificarea bugetară se vor mai aloca fonduri şi pentru dotarea sălii de operaţie a Secţiei de Urologie şi pentru alte secţii chirurgicale, pentru o centrală termică nouă la Secţia de Psihiatrie şi pentru extinderea parcării de la Spitalul Judeţean cu încă 100 de locuri.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că se află în stadiul de finalizare achiziţia staţiei centrale de sterilizare, dar şi procedurile pentru extinderea ambulatoriului şi secţiei de cardiologie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: