Servicii de socializare pentru 50 de vârstnici din Suceava

Centrul Diecezan Caritas (CDC) Iaşi, împreună cu Consiliul Judeţean Suceava, organizează mâine, în sala „Ion Irimescu” a Palatului Administrativ, de la ora 11, o întâlnire cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai instituţiilor locale şi judeţene care desfăşoară activităţi pentru vârstnici.

Întâlnirea este prima activitate din cadrul proiectului „Seniori activi într-o societate informată. Sprijin pentru seniorii noştri” şi are ca scop analiza nevoilor persoanelor vârstnice, în raport cu oferta de servicii oferite la nivel judeţean, dar şi a politicilor pentru vârstnici.

Potrivit unui comunicat al CDC Iaşi, proiectul are mai multe obiective, printre care dezvoltarea serviciilor de socializare pentru 50 de persoane vârstnice şi crearea unei reţele de voluntari pentru oferirea de servicii de socializare adresate persoanelor vârstnice, pe o perioadă de 6 luni, precum şi dezvoltarea de servicii de informare şi suport pentru 15 membri de familie ce au în îngrijire persoane vârstnice dependente, pe aceeaşi perioadă.

 Cel puţin pe durata proiectului finanţat de Consiliul Judeţean, implementat în intervalul mai – noiembrie 2017, vor primi sprijin 15 persoane vârstnice aflate în diferite grade de dependenţă, prin oferirea de servicii de îngrijire la domiciliu.

„Prin scrierea şi implementarea acestui proiect, Centrul Diecezan Caritas Iaşi îşi doreşte să dezvolte şi să diversifice serviciile destinate persoanelor vârstnice. Personalul implicat în acest proiect va avea oportunitatea să desfăşoare activităţi cu un impact puternic asupra grupului ţintă direct şi a comunităţii. Organizaţia îşi va consolida rolul de actor implicat în acţiuni de intervenţie la nivel local pentru diminuarea efectelor sărăciei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice” a comunicat coordonatorul proiectului, Marcica Vărvăroi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: