Potrivit unui studiu

Româncele ocupă doar 10% din locurile în consiliile de administraţie ale companiilor mari

România este în urma celorlalte ţări din Uniunea Europeană, cu doar 12% dintre poziţiile non-executive ocupate de femei, faţă de media UE de 23%, iar în consiliile de administraţie ale companiilor mari listate femeile ocupă doar 10% din aceste locuri, relevă un studiu Deloitte, citat de Agerpres.

„În România, femeile ocupă 10% din locurile din consiliile de administraţie ale companiilor mari listate, 12% din rolurile non-executive ale celor mai bine cotate companii şi 15% din locurile din consiliile de supraveghere ale tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti. România este în urma celorlalte ţări din Uniunea Europeană cu doar 12% dintre poziţiile non-executive ocupate de femei, faţă de media UE de 23%. Norvegia, prima ţară care a introdus o cotă de diversitate, are procentul cel mare de femei în consiliile de administraţie (42%). În Marea Britanie nu există cotă pentru diversitatea de gen, dar 20% dintre locurile din consilii şi 3% din poziţiile de conducere din consilii sunt ocupate de femei. Procentul de femei din consiliile de administraţie a crescut până la 28% în Italia, însă numărul femeilor care prezidează consiliile a scăzut cu 14%, din 2015 şi până acum, până la 9%” arată a cincea ediţie a studiului Deloitte Women in the Boardroom.

Totodată, la nivel global, numărul de femei prezente în consiliile de administraţie s-a dublat sub conducerea unei femei (29%), faţă de consiliile de administraţie prezidate de un bărbat (16%).

Conform sursei citate, procentele sunt „aproape identice” cu cele privind relaţia dintre o femeie CEO şi numărul de femei din consiliile de administraţie din compania respectivă (29%), comparativ cu o companie condusă de un CEO bărbat (15%).

De asemenea, studiul menţionează că la nivel global, 15% din toate locurile din consiliile de administraţie sunt ocupate de femei, cu o creştere de 3%.

În ceea ce priveşte situaţia din Statele Unite ale Americii, studiul arată că femeile reprezintă 14% dintre locurile din consiliile de administraţie, cu o creştere de 2% faţă de 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: