Radio AS aduce la Suceava Caravana „Zilele Filmului Românesc”

> Cinefilii suceveni se vor bucura de trei zile pline de producţii româneşti premiate > În perioada 28-30 iunie, peliculele vor fi difuzate la Cinematograful Modern

 Începând de miercuri, 28 iunie, şi preţ de trei zile toţi sucevenii îndrăgostiţi de filmul românesc vor avea posibilitatea să se delecteze cu producţii autohtone premiate la diferite festivaluri de specialitate din lume şi din ţara noastră. Şi asta pentru că Radio AS aduce la Suceava, în perioada 28-30 iunie, în sala de spectacole a Cinematografului Modern din municipiul reşedinţă de judeţ, Caravana „Zilele Filmului Românesc”. Printre producţiile pregătite cinefililor se numără şi „Sieranevada”. Pelicula îi are în distribuţie pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga şi Ilona Brezoianu. După ce a deschis competiţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, „Sieranevada”, a rulat în avanpremieră naţională şi în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, iar pe data de 28 iunie, începând cu ora 18, deschide şi Caravana „Zilele Filmului Românesc” la Suceava.

Ziua de joi vine cu alte două filme de excepţie: „Afacerea Est” şi „Inimi cicatrizate”. „Afacerea Est” spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Puşcaşu), un intelectual de provincie, şi Petro (Ion Săpdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-şi îndeplini visurile. Pelicula va fi proiectată începând cu ora 17.

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate” este câştigător al Premiului Special al Juriului, dar şi al Don Quijote Prize, oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Acţiunea din film are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de 20 de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. „Inimi cicatrizate” este o producţie Hi Film în coproducţie cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu Bord Cadre Films (Elveţia), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings. Filmul va fi proiectat începând cu ora 19 şi nu este recomandat minorilor. Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, Programul Media – Europa Creativă şi Eurimages. Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude, cel care a câştigat anul trecut „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin pentru pelicula „Aferim!”.

30 iunie, ultima zi a Caravanei, aduce în atenţie filmele „Fixeur” şi „La drum cu tata”. Primul dintre ele este cel de-al cincilea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008), „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), „Domestic” (2012), „Ilegitim” (2016) şi care a câştigat, luna trecută, premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Tudor Istodor, şi Menţiune Specială a Juriului în cadrul „Les Arcs European Film Festival”. „La drum cu tata” este un road movie a cărui acţiune începe în 1968 la Arad şi are un puternic accent autobiografic. Producţia va rula începând cu ora 19. Tichetele de acces în sala de spectacole pentru toate filmele pot fi achiziţionate online, de pe www.cinemamodernsv.ro, iar de mâine, 22 iunie, vor fi puse la vânzare şi la casieria Cinematografului Modern, în intervalul orar 12-20.

Caravana „Zilele Filmului Românesc” este o acţiune ce deschide seria manifestărilor pregătite de Radio AS pe parcursul acestui an la împlinirea a 20 de ani de emisie în eter.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: