Nu se ştie nimic despre proiectele din judeţul Suceava aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanţate prin PNDL

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat ieri că nu există informaţii despre proiectele depuse de judeţul Suceava la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în vederea finanţării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Potrivit lui Flutur, deşi reprezentanţi ai PSD au anunţat că judeţul Suceava are cea mai mare alocare, până în prezent nu se ştie nimic despre proiectele aprobate şi şi-a exprimat îngrijorarea că aceste proiecte nu au fost demarate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi-a exprimat speranţa că reprezentanţii MDRAP vor înţelege urgenţa judeţului Suceava, respectiv modernizarea de drumuri, arătând că drumul care leagă Stulpicani de Ostra şi Broşteni, fost drum tehnologic pentru transportul minereului de la mina Leşu Ursului, este într-o stare foarte avansată de degradare.

El a mai spus că şi drumul care leagă Vicov de Straja, Brodina şi Ulma are nevoie de modernizare urgentă, dar că este necesară şi finanţarea drumului Mălini până la limita cu judeţul Neamţ, de asemenea drumul Panaci – Bilbor.

„Noi am început modernizarea drumului de la Mălini spre Stânişoara, spre Borca, dar am depus proiect pe PNDL pentru porţiunea de drum rămasă prin pădure, un drum foarte frumos care să ne lege de judeţul Neamţ spre coada lacului Bicaz. Sper să fie aprobat. Apoi, porţiunea de drum Panaci – Bilbor care a mai rămas pe serpentine să ne lege de judeţul Harghita şi să scutim cu peste 100 km drumul dintre Vatra Dornei şi Bucureşti. De asemenea, am cerut modernizarea drumului care să lege Grădiniţa de Coşna spre Ilve pe Valea Someşului. Am cerut de asemenea modernizarea drumului care leagă Câmpulungul de Masivul Rarău pe la Izvorul Alb, vechiul drum spre Pietrele Doamnei. Noi l-am profilat, l-am pietruit, dar nu avem resurse şi am depus proiect pe PNDL să ne aprobe modernizarea. Este un drum turistic extrem de important pentru că Transrarăul este deja foarte aglomerat iar numărul turiştilor va creşte exploziv” a spus şeful administraţiei judeţene.

Un alt proiect important depus pentru finanţare prin PNDL este cel de modernizare a Palatului Administrativ şi realizarea Sălii Unirii în actuala curte interioară, ce va fi acoperită cu o cupolă.

Totodată, Gheorghe Flutur a mai declarat că printre proiectele importante depuse la Ministerul Dezvoltării se află şi cele care vizează investiţii în şcoli, proiecte care trebuie demarate urgent. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: