Băişanu, la B1 TV, despre scandalul momentului:

Kovesi este o victimă a sistemului pe care ea l-a creat

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, luni, la B1 TV, în cazul scandalului privind înregistrările în care procurorul-şef al DNA ar cere procurorilor din subordine să facă dosare anumitor persoane, că Laura Codruţa Kovesi e o victimă a sistemului pe care ea l-a creat.

Băişanu s-a întrebat în emisiune dacă DNA e în afara statului român, e în afara Parlamentului, e în afara României.

„E în afara statului român? E în afara Parlamentului? E în afara României? E o instituţie care se bate cu celelalte instituţii sau e o instituţie care trebuie să-şi facă datoria? Eu, aşa cum am văzut-o, dna Kovesi parcă făcea parte dintr-un partid şi le spunea liderilor judeţeni ai partidului cum să lupte cu partidul care e acum la putere. Nu mi se pare normal. În rest, că le cere dosare, că să le scoată, că să le facă, e problema domniei sale” a spus Băişanu.

El şi-a exprimat nedumerirea că DNA deschide dosare celor care critică instituţia.

„Dacă eşti atacată, tu, instituţie, nu înseamnă că trebuie să ripostezi făcând dosare. Nu mi se pare absolut deloc normal” a spus Băişanu.

El consideră că înregistrările care au apărut cu procurorul-şef al DNA din cadrul unei întâlniri cu procurorii din subordine arată că „există defectori” şi că Laura Codruţa Kovesi este o victimă a sistemului pe care ea l-a creat.

„E o victimă a sistemului, pentru că cineva din interior a «defectat». E victima sistemului creat de ea şi de o mână de oameni care au condus România până în momentul de faţă. Faptul că unul dintre ei a «defectat» şi a înregistrat ar trebui să şi-l asume” a spus Băişanu.

El a făcut o paralelă între raportările făcute de DNA şi de CAP-urile din vremea comunismului care anunţau suprafaţa arată şi, atunci când s-au adunat aceste suprafeţe, a ieşit că a fost arată o suprafaţă mai mare decât cea a ţării.

„Celor de la CAP li s-a spus să oprească aratul că s-a depăşit suprafaţa ţării. Aşa şi cu DNA, care a trimis foarte mulţi oameni în judecată, se judecă. Procurorul acuză, iar instanţa, pentru că în România justiţia o face Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin instanţe, aproape că nu mai era făcută de judecători, ci de procurori” a spus Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: