Banii pentru modernizarea termoficării sucevene, inaccesibili din cauza crizei guvernamentale

> „Sper să se termine cât mai repede, să avem un guvern deoarece, mergând la Bucureşti, nu are cine să-ţi semneze documentele” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei

 Primăria Suceava nu are acces la finanţarea pentru proiectul de modernizare a trei puncte termice şi reabilitarea reţelelor de distribuţie aferente. Primarul Ion Lungu arată că, la finele săptămânii trecute, a fost în Capitală, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a obţine un ordin de ministru în vederea alocării a 7 milioane de lei în cadrul programului „Termoficare 2006-2020”. Însă acolo nu a găsit pe nimeni, întrucât premierul Sorin Grindeanu i-a demis din funcţie pe secretarii de stat.

Secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltării a fost suspendat, iar la Guvern totul este blocat. Aceasta în condiţiile în care primăriile mari, dar şi cele mai mici lucrează foarte mult cu Guvernul, fie că este vorba despre PNDL sau de fonduri pentru termoficare” a precizat edilul-şef.

Primarul a dat asigurări Consix Bucureşti, firma care a câştigat lucrările de modernizare a punctelor termice, că până la urmă banii vor ajunge în Suceava. Intervenţiile au demarat doar cu 1 milion de lei din bugetul municipiului Suceava, aşteptându-se şi suma de 8,37 de milioane de lei de la bugetul statului, una aprobată în 2016. În lucrări sunt prinse punctul termic Obcini IV, cu circa 2,7 km de conducte; punctul termic Zamca, cu aproximativ 2,1 km de reţele; punctul termic de pe strada Ion Vodă Viteazu, cu 115 metri de conducte.

Şeful municipalităţii a ţinut să sublinieze că prezenta criză politică şi guvernamentală are implicaţii negative asupra activităţii administraţiei publice locale, cât şi a populaţiei, iar de aceea trebuie să i se pună capăt cât mai rapid. „Sper să se termine cât mai repede, să avem un guvern stabil deoarece, mergând la Bucureşti, nu are cine să-ţi semneze documentele. Nu mai sunt miniştri, nu mai sunt secretari de stat, ba semnează, ba nu semnează, iar lucrurile trenează” a evidenţiat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: