Senatorul ALDE Suceava Ilie Niţă:

Am avizat trecerea unor drumuri forestiere în administrarea unor localităţi, astfel încât să fie modernizate

Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului a fost sesizată, în vederea emiterii avizului, pentru propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora.

Senatorul Ilie Niţă, preşedinte al Comisiei pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare, a arătat că propunerea legislativă are, în fapt, ca obiect de reglementare, modificarea art. 5 alin. (2) din Legea nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere şi a lucrărilor de corectare a torenţilor din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul exceptării de la interdicţia de schimbare a categoriei de folosinţă silvică şi a destinaţiei pentru terenurile prevăzute la art. 2 din lege necesare realizării sau extinderii lucrărilor din categoria drumuri de interes naţional, judeţean sau local.

Conform soluţiei legislative susţinute de senatorul Ilie Niţă se are în vedere, în principal, ca drumurile forestiere trecute în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora să fie utilizate în scopul dezvoltării şi modernizării infrastructurii rutiere în zona de interes naţional, judeţean sau local, se arată într-un comunicat de presă.

De altfel, senatorul Ilie Nită consideră că printre condiţiile de eligibilitate ale proiectelor finanţate din fonduri europene este expres prevăzut că solicitantul trebuie să demonstreze dreptul de proprietate publică, dreptul de administrare sau de folosinţă asupra imobilului care, în mod natural, stabileşte atribuţia titularului de a dispune de bun, inclusiv de destinaţia sau de categoria de folosinţă a acestuia, se arată în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: