Evaluarea naţională

Peste 6000 de absolvenţi suceveni au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română

> Doi candidaţi au redactat proba în condiţii speciale

 Peste 6000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut, ieri, proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale, doi dintre candidaţi, din Dumbrăveni şi Broşteni, redactând teza în săli separate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, pentru NewsBucovina, că la proba scrisă la limba şi literatura română s-au prezentat 6066 de elevi din totalul celor 6188 înscrişi iar 122 au absentat.

El a spus că doi candidaţi, de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni şi de la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broşteni, au susţinut proba în condiţii speciale, redactând teza în săli separate.

Anuţei a subliniat că proba scrisă la limba şi literatura română s-a desfăşurat în condiţii normale, fără a se înregistra niciun incident.

Precizăm că la proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale, la unul dintre subiecte candidaţii au avut de argumentat apartenenţa la genul liric a poeziei „Ploaia”, de Magda Isanos, iar la un alt subiect a trebuit să redacteze o compunere în care să prezinte o întâmplare, reală sau imaginară, din timpul unei întreceri sportive.

La evaluarea naţională la clasa a VIII-a s-au înscris 6181 de elevi din judeţ, din totalul celor 7473 care au încheiat cursurile clasei a VIII-a.

În judeţul Suceava sunt 161 de centre de examen pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi patru centre de evaluare a lucrărilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: