Şi în primul trimestru din 2017

România, lider în UE la creşterea costurilor cu forţa de muncă

Costul total al forţei de muncă în România a înregistrat cea mare creştere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în primul trimestru din 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, conform datelor publicate, vineri, de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Costul orar al forţei de muncă a crescut în primele 3 luni din acest an cu 1,7% în Uniunea Europeană şi cu 1,5% în zona euro, similar cu nivelul înregistrat în trimestrul patru din 2016, când cea mai mare expansiune a fost raportată tot de România (12,3%).

Cele mai mari creşteri în primul trimestru din 2017 au fost raportate în România (17,2%), Ungaria (11,7%), Bulgaria (10,1%), Lituania (9,9%) şi Letonia (9,1%). Singurele state UE în care costul orar al forţei de muncă a scăzut în primele trei luni din 2017 au fost Finlanda (minus 2,7%), Luxemburg şi Olanda (ambele cu minus 0,1%).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: