Partidul LOR, liderul LOR, plata e a noastră, a tuturor!

Am urmărit cu mare atenţie reacţia celor de pe margine în cazul Guvernului Grindeanu.

Una dintre replicile care chiar mi-au plăcut a fost cea prin care o doamnă se întreabă, candid, cum e oare să fii ministru performant într-un cabinet şi să te cheme partidul în Parlament a doua zi pentru a-ţi da singur nota 4? Asta deşi toată lumea te apreciază.

Cum e oare să fii mama unui copil mai mic de 10 ani, căruia să trebuiască să îi explici că munca ta de 6 luni încoace, pe care o credeai bună sau foarte bună, este acum catalogată drept 0. Şi asta în numele unei răzbunări care chiar nu te priveşte – cea dintre Dragnea şi Grindeanu.

 Eu unul sunt convins că TRIST e un cuvânt cam blajin pentru a explica ce se întâmplă în momentul de faţă în România, la nivelul PSD.

Şi mă mai uit la ce se întâmplă la PSD Suceava şi la reacţia liderilor săi. Am văzut că toţi parlamentarii suceveni ai social-democraţilor au făcut zid în jurul a ceea ce ei numesc partidul lor şi liderul lor. Lider care, dacă, să zicem prin absurd, va fi condamnat în cel de-al doilea dosar în care este judecat, chiar nu ştiu ce va mai face. Va scoate toţi membrii în stradă ca să oprească Justiţia să îşi facă treaba?

Interesant mod şi unic în acelaşi timp prin care PSD intră în istoria politicii!

Ce ne va rămâne după acest moment? Un lucru este foarte clar, multă ură şi o notă de plată uriaşă. Pentru că doar naivii mai pot crede că nu ne-a costat nimic acest episod trist!

Interesant este şi că cei doi „titani” ai politicii sucevene, liderii PNL, Gheorghe Flutur, şi PSD, Ioan Stan, au devenit în ultima perioadă doar parte din marea masă de manevră a politicii, fără a avea mesaj propriu distinct de „turmă” sau echipă în spate care să însemne ceva.

Sunt însă şi mai curios cât va avea de plătit Suceava de aici încolo! Pentru că fiecare gest de aşa-zisă solidaritate cu liderul în funcţie nu e altceva decât un „cei de la Suceava să mai aştepte!” atunci când vine vorba de proiecte serioase şi alocare de fonduri!

 Să dea Dumnezeu să mă înşel!

2 Comentarii

  1. De ce nu luați atitudine în Suceava,dragă domnule CHIRA??mERGEȚI LA PARTIDE SERVIȚI CEAIURI ȘI FURSECURI ȘI NU SCRIEȚI NIMIC NICIODATĂ.NU SCRIEȚI CUM DIRECTORII IN INVAȚAMANT SUNT PUSI POLITIC,IN SANATATE SUNT PUSI POLITIC.oRGANELE DIN JUSTIȚIE NU FAC NIMIC ÎN sUCEAVA DEȘI SUNT FOARTE BINE PLATITE.Vă mulțumiți cu comisioanele lor și uite așa sărăcia e în floare și lucrurile merg ca acum 20 de ani.Suceava este un oraș fără ziarițti.Unul nu e incisiv sa mai scrie ceva.Mai vine Sorin Avram dar prea putin că nu mai poate nici el.

    • Father Nicky says:

      Draga „zizi”, daca reusesti sa inveti rolul tastelor „Caps Look” si „Shift” din „claviatura” computerului personal, o sa poti sa intelegi, poate, ca politica nu o fac jurnalistii, oricat de „buni” ar fi ei, ci politicienii votati de poporul de alegatori! Iar politicienii nu pot sa fie mai inteligenti, mai harnici si/sau mai cinstiti decat alegatorii lor si…viceversa! Si – in context – ar trebui sa-ti (re)amintesti de vorbele lui George Orwell, celebrul scritor britanic, autorul celbrului roman de anticipatie politica „1984”, care a spus ca: „UN POPOR CARE ALEGE POLITICIENI CORUPTI, IMPOSTORI, HOTI SI TRADATORI, NU ESTE VICTIMA CI COMPLICE!” Asta inseamna ca inainte de ai acuza pe alti ca nu au facut nimic, poate ca ar fi mai potrivit sa te intrebi ce ai facut tu! Sau altfel spus: „Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, întreabă ce poţi face tu pentru ţară!” – John F Kennedy, al 35-lea Presedinte al SUA.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI