Rugbi în 7, Campionatul Naţional

Formaţia LPS Suceava a ocupat locul V la turneul final

Echipa de rugbi juniori sub 17 ani (jucători născuţi în anul 2000) a Liceului cu Program Sportiv Suceava a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Bârlad, la turneul final al Campionatului Naţional de Rugbi în 7. Formaţia pregătită de antrenorul Dumitru Livadariu a făcut parte din grupa B, alături de echipele CT „Dinicu Golescu” Bucureşti, CSŞ 2 Baia Mare şi RC Braşov. Din cealaltă grupă au făcut parte echipele CS Aurora Băicoi, CSO Pantelimon, CSŞ Bârlad şi LPS Focşani.

Primul meci al sucevenilor din competiţie a fost şi cel mai dificil, în compania grupării CSŞ 2 Baia Mare, echipă care a şi câştigat până la urmă titlul de campioană naţională. Elevii antrenorului Dumitru Livadariu au avut o primă repriză mai slabă, dar au revenit puternic în partea secundă, când au şi marcat două eseuri. Din păcate, scorul final a fost 19-14 în favoarea maramureşenilor.

În cel de-al doilea joc al turneului final, LPS Suceava a avut adversară echipa RC Braşov. Elevii antrenorului Dumitru Livadariu s-au descurcat foarte bine şi au câştigat cu 26-21. În ultimul joc al grupei a II-a, formaţia suceveană nu s-a regăsit deloc şi a fost depăşită clar de CT „Dinicu Golescu” Bucureşti cu scorul de 27-0.

În partida pentru locurile V-VI, LPS Suceava a învins LPS Focşani cu 17-12.

„A fost un turneu final util pentru noi şi sunt absolut convins că în grupa cealaltă am fi avut mai multe şanse la un loc pe podiumul de premiere. Cel mai bun meci al nostru a fost cel în compania campioanei CSŞ 2 Baia Mare, dovadă fiind şi cea mai mică diferenţă de scor la care maramureşenii s-au impus în competiţie.

Le mulţumesc băieţilor pentru efortul depus şi cred că locul V între cele mai bune opt echipe din România este o recompensă a muncii lor. Sper să mai avem ocazia să ajungem la turneele finale pentru ca să demonstrăm că rugbiul sucevean are resurse” a afirmat antrenorul echipei LPS Suceava, Dumitru Livadariu.

Şase dintre componenţii echipei LPS Suceava, Claudiu Chirilă, Robert Cuziac, Ionuţ Cozma, Sebastian Ianoş, Andrei Gigica şi Constantin Pascu, au fost convocaţi la o selecţie de formare a lotului naţional al României de rugbi în 7, pentru Campionatul European pentru juniori sub 18 ani din 2018, selecţie ce va avea loc în perioada 5-6 iulie.

Din lotul echipei LPS Suceava de rugbi în şapte au făcut parte sportivii: Alexandru Traci, Petru Boian, Alexandru Atodiresei, Flavius Jalbă, Robert Tătar, Ştefan Cozma şi Florin Munteanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: