La etapa judeţeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

Detaşamentul de Pompieri Suceava a ocupat locul I

Detaşamentul de Pompieri Suceava a ocupat locul I la etapa judeţeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie ce avut loc vineri, 16 iunie a.c., la sediul Gărzii de Intervenţie din oraşul Siret şi pe stadionul „9 Mai” din aceeaşi localitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, la start s-au prezentat echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Cei mai buni pompieri militari suceveni au trecut prin probe de concurs identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, şi anume: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe contra cronometru.

„Prima probă a concursului, Scara de fereastră, s-a desfăşurat la sediul Gărzii de Intervenţie din oraşul Siret, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul «9 Mai» din aceeaşi localitate” a declarat plt. adj. Alin Găleată.

Acesta a precizat că la proba Scara de fereastră, locul I a fost obţinut, la categoria individual, de plt. Pamfir Cicşa, în timp ce locul II a fost obţinut de plt. maj. Radu-Iulian Cîrnu, ambii fiind de la Detaşamentul Vatra Dornei; locul al III-lea a fost adjudecat de plt. maj. Sergiu Avasiloaei, de la Detaşamentul Suceava. La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Vatra Dornei, urmat de detaşamentele Suceava şi Rădăuţi.

La categoria individual, la proba Pista cu obstacole, locul I a fost câştigat de sg. maj Andrei Petriceanu (Detaşamentul Vatra Dornei), locul II de plt. maj. Sergiu Avasiloaei (Detaşamentul Suceava), iar locul III de plt. Pamfir Cicşa (Detaşamentul Vatra Dornei). La echipe, podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Vatra Dornei, Suceava şi Rădăuţi.

La proba Ştafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii de la Suceava, urmaţi de colegii lor din Vatra Dornei şi Fălticeni.

Proba care a constat în realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Fălticeni, celelalte locuri de pe podium revenind, în ordine, Detaşamentelor Suceava şi Rădăuţi.

Conform clasamentului general, pe locul I la etapa judeţeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă a urcat Detaşamentul de Pompieri Suceava, pe locul II – Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, iar pe locul III – Detaşamentul de Pompieri Fălticeni.

Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi s-a clasat pe locul IV, în timp ce Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, pe locul V.

„Competiţia de la acest nivel constituie un prilej pentru selecţia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Bucovina» al judeţului Suceava ce va participa la etapa pe zonă a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă” a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată.

MIHAELA TCACIUC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: