„Cupa Coşna la şah – 2017”

Duminică, 11 iunie a.c., a avut loc cea de-a V-a ediţie a concursului de şah pentru copii „Cupa Coşnei la şah – 2017”, concurs organizat de Asociaţia Cultural-Umanitară „Speranţa”, în colaborare cu Primăria, Consiliul Local şi Şcoala Gimnazială Coşna. Ediţia din acest an s-a bucurat de o largă participare, cei 40 de elevi de la şcolile din Coşna, Vatra Dornei, Panaci şi Dorna Candrenilor fiind primiţi cu braţele deschise de către dl primar Gavril Pardău, dna Alina-Maria Arvinte, preşedinta asociaţiei „Speranţa”, dl Valentin Arvinte, dl Liviu Andronache, precum şi consilieri locali, profesori, admiratori şi susţinători ai acestui sport al minţii. Competiţia s-a desfăşurat în spaţiul generos oferit de Căminul Cultural din localitate, pe categorii de vârstă, sistem turneu de 5 runde în baza tabelelor Berger, iar în cazurile de egalitate, pentru departajare, s-a folosit sistemul Buchholz. Jurizarea a fost asigurată de dl ec. Stelian Hasna, arbitru atestat de Federaţia Română de Şah, şi de profesorii coordonatori, reprezentanţi ai şcolilor participante la concurs, ce au creat premisele unei bune desfăşurări a concursului. Participanţii au primit diplome, medalii şi premii.

Trofeul concursului „Cupa Coşnei la şah” – juniori a revenit în acest an Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Vatra Dornei, care a obţinut cel mai mare punctaj (12 puncte). Locul al II-lea pe echipe a revenit Şcolii Gimnaziale Panaci (9 puncte) iar locul al III-lea a fost atribuit Şcolii Gimnaziale Coşna (8 puncte).

O zi de duminică s-a transformat într-o zi festivă dedicată şahului şi tinerilor şahişti, o zi de competiţie şi bucurie, o reîntâlnire cu vechi prieteni, de petrecere plăcută a timpului liber. Trebuie remarcat efortul organizatorilor şi gazdelor care au asigurat o atmosferă caldă, plăcută şi ospitalieră, au încurajat spiritul fairplay, într-un cuvânt s-au situat cu mult peste alte „case mari şi cu pretenţii”… Felicitări!

(STELIAN HASNA, PAUL BRAŞCANU) 

Clasamentul ediţiei

Băieţi, sub 8 ani

 1. Voloşeniuc Matei, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei

Fete, 8-10 ani   

 1. Muraru Ioana, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei
 2. Llk Georgiana, Şcoala Gimnazială Panaci
 3. Dănilă Georgiana, Şcoala Gimnazială Coşna

Băieţi, 8-10 ani 

 1. Muraru Radu, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei
 2. Buzilă Andrei, Şcoala Gimnazială Panaci
 3. Melniciuc Cosmin, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei

Fete, 10-12 ani 

 1. Braşcanu Sara, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei
 2. Moroşan Alexandra, Liceul tehnologic Dorna Candrenilor
 3. Meroniuc Andreea, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei

Băieţi, 10-12 ani

 1. Arvinte George Cristian, Şcoala Gimnazială Coşna
 2. Cruceanu Ciprian, Şcoala Gimnazială Panaci
 3. Ududec Sebastian, Şcoala Gimnazială Coşna

Fete, 12-14 ani 

 1. Druiu Maria, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei
 2. Buzilă Andreea, Şcoala Gimnazială Panaci
 3. Morozan Alexandra, Şcoala Gimnazială Panaci

Băieţi, 12-14 ani

 1. Todaşcă Marius, Şcoala Gimnazială Coşna
 2. Muha Valentin, Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor
 3. Lăcătuş Gabriel, Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: