Atelier istorico-didactic, la Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 19 – 23 iunie

„Castele, prinţi şi prinţese de hârtie”

Muzeul Bucovinei organizează, în perioada 19 – 23 iunie, la Cetatea de Scaun a Sucevei, atelierul istorico-didactic „Castele, prinţi şi prinţese de hârtie”, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului Bucovinei, scopul proiectului de educaţie muzeală este acela de promovare şi cunoaştere a Cetăţii de Scaun a Sucevei, a perioadei medievale, prin intermediul activităţilor creative şi a jocului interactiv.

„Activităţile urmăresc stimularea creativităţii copiilor, dezvoltarea de abilităţi practice şi, nu în ultimul rând, însuşirea de termeni specifici arhitecturii Cetăţii de Scaun a Sucevei, armamentului şi echipamentului oştenilor moldoveni, vestimentaţiei specifice perioadei medievale” a arătat Iuliana Roşca, şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare din cadrul Muzeului Bucovinei.

Ea a precizat că pe parcursul a 5 zile, între orele 10-13, elevii vor avea posibilitatea să construiască din hârtie Cetatea de Scaun a Sucevei, să o personalizeze cu decoruri, prinţi, prinţese sau oşteni.

„Cu ajutorul cartonului şi a diferitelor suporturi din hârtie pe care vor fi imprimate părţi ale cetăţii, oşteni cu arme specifice perioadei medievale, domni, domniţe, decoruri, copiii vor decupa, lipi, colora şi «reconstrui» Cetatea de Scaun a Sucevei.

Pe baza informaţiilor primite de la specialiştii muzeului, referitoare la istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei, copiii pot simula chiar un atac asupra cetăţii construite de ei, folosind personaje şi arme medievale realizate tot din hârtie” a menţionat Iuliana Roşca.

La finalul atelierului, machetele vor fi expuse în Casa Custodelui, iar vizitatorii Cetăţii de Scaun a Sucevei vor avea posibilitatea să voteze cea mai frumoasă machetă-cetate. Cele mai apreciate machete vor fi premiate, în data de 25 iunie, ora 12, de Muzeul Bucovinei.

Pe toată durata atelierului, copiii vor fi îndrumaţi de specialişti ai Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei şi ai Biroului Educaţie, Marketing şi Comunicare din cadrul Muzeului Bucovinei.

„Aşteptăm copiii interesaţi să cunoască poveşti despre perioada medievală a Cetăţii de Scaun, despre domnii şi domniţele timpului, despre armele şi strategiile de luptă folosite de oştenii moldoveni sau despre faptele de vitejie ale domnitorului Ştefan cel Mare, la Cetatea de Scaun a Sucevei – la proiectul nostru educaţional!” a mai transmis Iuliana Roşca.

Participarea la atelier este gratuită. (Mihaela Tcaciuc)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI