Ieri, la Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care se vor elibera din detenţie

Trei deţinuţi au fost angajaţi pe loc

Trei deţinuţi care finalizează pedepse privative de libertate au fost angajaţi pe loc, la Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care se vor elibera din detenţie, ce a avut loc ieri, la sediul AJOFM Suceava.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, a precizat, într-un comunicat de presă, că la această bursă a locurilor de muncă au fost invitaţi nouă angajatori, cu „atitudine receptivă şi suportivă faţă de persoanele eliberate din detenţie”, iar Penitenciarul Botoşani a escortat 14 deţinuţi care finalizează pedepse privative de libertate.

„În colaborarea cu angajatorii s-a urmărit acoperirea deficitului de personal prin calificările pe care le au persoanele din grupul ţintă, disponibilitatea pentru calificarea la locul de muncă şi subvenţionarea ofertelor de la bursă prin măsurile active de stimulare a angajatorilor” a spus Anca Capverde.

Ea a menţionat că selectarea persoanelor participante şi a angajatorilor care au dorit să dea un semnal de acceptare şi normalitate din partea comunităţii locale a condus la angajarea pe loc a trei persoane, care au primit şi precontracte de angajare din partea SC Little Lamb SRL.

De asemenea, alte 75 de persoane au fost programate pentru al doilea interviu.

„Aceste rezultate vorbesc despre disponibilitatea de angajare a agenţilor economici şi despre determinarea persoanelor participante de a folosi această oportunitate de inserţie socială şi profesională. Fiecare participant a susţinut cel puţin un interviu, iar mai mult de jumătate din ei au câte două şi trei opţiuni de angajare” a mai declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

Conform sursei citate, unul din rezultatele neaşteptate a fost stabilirea relaţiilor de colaborare şi de cooptare în reţeaua de întreprinderi din economia socială locală a SC Little Lamb SRL, firma intenţionând să înfiinţeze un centru de inserţie socială a persoanelor care se eliberează din detenţie. (MIHAELA TCACIUC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: