Şapte suceveni se bat pentru un loc în staţiunile de tratament balnear

> La Casa Judeţeană de Pensii s-au înregistrat 7.260 de cereri, în timp ce pentru tot anul 2017 sunt disponibile doar 1.027 de bilete, adică de şapte ori mai puţine faţă de necesar > Până la acest moment, judeţul nu are alocate bilete de tratament pentru staţiunile Felix, Vatra Dornei şi Eforie Nord

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava se confruntă cu o avalanşă de cereri pentru biletele de tratament balnear. “De la începutul acestui an, numărul total de cereri de acordare a unui bilet de tratament este de 7.260, iar numărul total de bilete de tratament repartizate Casei Judeţene de Pensii, pentru cele 8 serii de bilete de tratament, este de 1027”, informează directorul executiv Petrea Florea.

Potrivit şefului CJP Suceava, în primele cinci serii au fost alocate biletele de tratament pentru staţiunile 1 Mai, Amara, Buziaş, Covasna, Geoagiu Băi, Moneasa, Nicolina şi Pucioasa. Începând cu seria a şasea, la cele deja enumerate s-au adăugat staţiunile Bălţăteşti, Căciulata, Govora, Herculane, Lacul Sărat, Mangalia, Olăneşti, Sângeorz Băi, Saturn, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata, Târgu Ocna, Tuşnad şi Techirghiol. Conform directorului Florea, în curs de eliberare sunt biletele de tratament pentru cea de-a opta serie a anului. Pentru aceasta, Casei Judeţene de Pensii Suceava i s-au repartizat 277 de bilete, plecarea în staţiuni făcându-se în intervalul 24-27 iunie. Şeful CJP îi anunţă pe cei interesaţi că listele cu repartiţia biletelor de tratament sunt afişate atât la sediul instituţiei, cât şi pe pagina web a CJP.

„Biletele de tratament din cele şapte serii au fost distribuite în totalitate, nerămânând vreun bilet neutilizat” a declarat Petrea Florea, reliefând că datele afişate pe site-ul instituţiei vizează numai biletele aprobate, şi nu biletele distribuite din totalul alocat, “motivat de faptul că distribuirea biletelor de tratament se face până în ultima zi de plecare a fiecărei serii”.

Cererile pentru acordarea unui bilet de tratament se pot depune oricând, pe durata anului 2017

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Suceava evidenţiază că, în anul 2017, până la acest moment, nu au fost alocate bilete de tratament pentru staţiunile Felix, Vatra Dornei şi Eforie Nord. Persoanele beneficiare ale unui bilet de tratament trebuie să se prezinte la sediul CJP cu trimiterea în regim special de la medic, cu cartea de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară plecării în staţiune. Ridicarea biletelor de tratament se va face de către titular, iar, în cazuri excepţionale, de către o altă persoană, în baza unei procuri autentificate din care să rezulte că cel în cauză este împuternicit în acest sens.

Conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sistemul public de pensii, în afara pensiilor, se acordă şi alte categorii de prestaţii. Printre acestea se numără şi biletele de tratament balnear în staţiuni de profil reumatologic, cardiovascular, digestiv, neurologic, ginecologic şi altele. Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţi de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil. Cererile pentru acordarea unui bilet de tratament se pot depune oricând, pe durata anului 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: