Peste 2.600 de pachete cu ţigări de contrabandă depistate într-un autoturism

Un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost prins de poliţiştii de frontieră suceveni încercând să treacă graniţa la volanul unei maşini în care erau ascunse, în spaţii special amenajate, peste 2.600 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră din cadrul TF Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat, ieri, în jurul orei 00.40, în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Ivan I., în vârstă de 21 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat.

„În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor” a spus comisarul-şef Ilie Poroch Seriţan.

Acesta a menţionat că a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spaţii special amenajate, în bara de protecţie spate, praguri, în spatele schimbătorului de viteză, precum şi în locul roţii de rezervă, cantitatea de 2.640 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 3.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 6.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor.

MIHAELA TCACIUC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: