La Oficiul de Finanţare a Investiţiilor Rurale Suceava

Acţiune de prevenţie privind utilizarea corectă a fondurilor

> Campania organizată de AFIR la nivel naţional urmăreşte buna gestionare, evitarea conflictelor de interese, neregulilor şi a fraudelor în toate etapele de derulare a proiectelor

 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a organizat, în perioada 12-16 iunie, o acţiune „de prevenţie pentru utilizarea corectă a fondurilor acordate pentru investiţii în dezvoltarea rurală”. Aceasta face parte dintr-o amplă campanie susţinută de AFIR, în prima etapă fiind incluse trei centre regionale şi 14 oficii judeţene, printre care şi cel din judeţul Suceava. Patru reprezentanţi AFIR Bucureşti s-au întâlnit cu lucrătorii Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava, prilej cu care s-au abordat aspecte privind buna gestionare, evitarea conflictelor de interese, neregulilor şi a fraudelor în toate etapele de derulare a proiectelor. De asemenea, au avut loc deplasări în teritoriu, organizându-se vizite la cinci beneficiari suceveni ai proiectelor aferente Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 din Bazinul Dornelor şi zonele Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

„Beneficiarii au pus întrebări reprezentanţilor AFIR, s-au făcut propuneri şi sugestii de îmbunătăţire a procedurilor de lucru. A fost o vizită cât se poate constructivă şi sperăm ca aceasta să poată fi reluată” a declarat Mihai Moraru, director executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava.

Beneficiarii selectaţi în cadrul acţiunilor de îndrumare şi sprijin au proiecte în implementare care se află în etapa procedurală cuprinsă între contractare şi prima plată. Potrivit AFIR, acţiunile implementate nu sunt unele de control, rolul experţilor Agenţiei fiind acela „de a explica beneficiarilor modalităţile de evitare a apariţiei neregulilor, cât şi tipurile de verificări prin care trece un proiect în etapa de implementare, dar şi în cea de monitorizare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: