Carte, cinste cui te-a scris

Vrednicul reporter

Festivalul de la Udeşti i-a oferit Rozaliei Motrici, văduva scriitorului Mircea Motrici, prilejul de a lansa noul volum – primul din serie – purtând semnătura udeşteanului – „Mircea Motrici. Trasee de reporter” (Ed. Muşatinii, Suceava, 2017).

Devotată misiei sale de a menţine permanent vie memoria cunoscutului reporter pentru Bucovina al radioului naţional, Rozalia Motrici adună harnică reportajele lui Mircea, dând astfel mărturie şi pentru hărnicia reporterului, dar mai ales pentru extraordinara diversitate a lumii cercetate de neobositul culegător de informaţii. Sunt, de aceea, de citat aici cuvintele prefaţatorului volumului, criticul Nicolae Cârlan, care subliniază grija consecventă, purtată „fără oboseală de admirabila sa soţie Rozalia, care visează să vadă efortul creator, al regretatului şi vrednicului ei soţ, transferat integral în slovă tipărită” (Mircea Motrici şi mândria de a fi reporter, p. 5).

Cele aproape 400 de pagini ale volumului sunt structurate pe şapte capitole, care cuprind reportaje, dar şi o mulţime de interviuri cu personalităţi din cele mai diverse domenii ale culturii româneşti, în general, ale celei bucovinene – de aici şi de dincolo – îndeosebi. (D.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: