În condiţiile evoluţiei focarului de gripă porcină africană din Ucraina

DSVSA Suceava recomandă crescătorilor individuali de porci să semnaleze cazurile de îmbolnăvire ori de mortalitate

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat că în condiţiile confirmării în Ucraina a unui caz de pestă porcină africană la un porc mistreţ mort, la 20 km de graniţa cu judeţul Satu Mare, autorităţile sanitare veterinare sucevene recomandă crescătorilor individuali de suine să respecte condiţiile de zooigienă din exploataţii şi să semnaleze medicilor veterinari din comune orice caz de îmbolnăvire ori de mortalitate în rândul animalelor din gospodărie.

Corduneanu a spus că DSVSA Suceava a primit o notificare prin sistemul de alertă rapidă că în Ucraina, la aproximativ 20 km de judeţul Satu Mare, a fost confirmat un caz de pestă porcină africană la un mistreţ mort.

El a mai spus că la nivelul judeţului Suceava există constituit un comandament local de combatere a bolilor, care are stabilit deja un plan de măsuri pentru supravegherea, prevenirea şi controlul pestei porcine africane. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: