Săptămâna viitoare, la Hipodromul Rădăuţi

Concurs hipic de amploare, sub egida Federaţiei Ecvestre Române

> Peste 100 de cai, de la 35 de cluburi ecvestre din ţară, vor concura, din 22 iunie, pentru premii în valoare totală de 45.000 lei

 Săptămâna viitoare va avea loc la Rădăuţi concursul ecvestru de sărituri peste obstacole cu participanţi – cai şi călăreţi – de la 35 de cluburi, asociaţii, baze hipice din toată ţara.

Este vorba de Cupa Bucovinei şi, pentru prima dată după 40 de ani, în Moldova, Cupa Federaţiei Ecvestre Române.

Peste 100 de cai vor fi încălecaţi de copii, juniori, tineri şi seniori, unii campioni naţionali şi câştigători de grand prix-uri internaţionale. Concursul se va desfăşura pe Hipodromul Hergheliei Rădăuţi pe durata a 4 zile, în perioada 22 – 25 iunie, iar valoarea totală a premiilor acordate anul acesta este de 45.000 de lei.

Potrivit comitetului de organizare, în cele 4 zile, publicul va avea ocazie să aplaude, iar juriul să aprecieze prestaţii sportive de niveluri de la E la A, priceperea jocheilor, dar mai ales frumuseţea şi eleganţa cailor de concurs, veniţi din toată ţara.

“După cum anunţam anul trecut, intenţiile noastre de a dezvolta sportul ecvestru în zona Rădăuţi, zonă cu tradiţie, continuă. Organizăm anul acesta, în cadrul concursului de sărituri peste obstacole, două cupe, una dintre ele, Cupa Federaţiei Ecvestre, nu s-a mai organizat la Rădăuţi de zeci de ani. Vor concura săptămâna viitoare cai şi călăreţi din Timişoara, Cluj, Sibiu, Bucureşti, Tg. Mureş, Călăraşi, Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani şi alte judeţe, bineînţeles şi din judeţul Suceava, judeţ în care avem deja circa 60 de crescători de cai de concurs. Competiţia de anul trecut, prima în care ne-am implicat, a fost un succes de organizare şi participare, iar anul acesta ne dorim să oferim un spectacol sportiv şi mai bun. În pauzele de concurs, vor fi organizate plimbări cu caii pentru copii, foarte aşteptate de cei mici” a declarat Octavian Ilişoi, preşedintele Club Sportiv Ecvestru Rădăuţi.

Shagya Arab de la Rădăuţi nu este cal de sărituri, ci de anduranţă

În organizarea concursului hipic de săptămâna viitoare, Asociaţia Club Sportiv Ecvestru Rădăuţi are alături Federaţia Ecvestră Română şi Regia Naţională a Pădurilor, prin Direcţia de Creştere, Exploatare şi Ameliorare a Cabalinelor.

Herghelia Rădăuţi Rădăuţi pune la dispoziţie baza sportivă, adică hipodromul de concurs, şi peste 100 de boxe pentru cai.

„Noi venim cu baza sportivă şi asigurăm condiţii optime de desfăşurare a concursului. Clubul Romsilva va intra de asemenea în concurs cu cai de la Herghelia Jegălia şi Depozitele de Armăsari de la Tg. Mureş şi Dumbrava, jud. Neamţ. Caii Hergheliei Rădăuţi, Shaghya Arab, nu se pretează unui concurs de sărituri, ci curselor de anduranţă, de aceea nu avem şi concurenţi de-ai noştri. Vom avea însă în august, tot la Rădăuţi, un concurs de anduranţă, probă la care suntem dealtfel campioni naţionali” a declarat Gheorghe Olarian, şeful Hergheliei Rădăuţi.

Octavian Ilişoi, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru Rădăuţi şi preşedintele concursului, a menţionat că la întrecerea ecvestră de săptămâna viitoare va fi prezent şi Vlad Bontea, preşedintele FER.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: